Ünlü gazeteci CHP ile İYİ parti arasında yapılacak seçim iş birliğini açıkladı! 1989'daki gibi olacak

Ünlü gazeteci CHP ile İYİ parti arasında yapılacak seçim iş birliğini açıkladı! 1989'daki gibi olacak
Yerel seçimlere az bir süre kala tüm partilerde çalışmalar devam ederken, muhalefet kanadında ise merakla beklenen İYİ Parti ve CHP arasında yapılacak iş birliği ortaya çıktı.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için tüm siyasi partilerin yoğun mesaisi devam ediyor.

İttifak tartışmalarının sürdüğü muhalefet kanalında, 81 ilde kendi adayları ile girme kararı alan İYİ Parti’de Genel Başkan Meral Akşener’in, CHP’de yaşanan değişimin ardından ittifaka nasıl bakacağı ise merak ediliyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in görüşeceği yönünde iddialar ise sık sık gündeme geliyor.

Sözcü’den Deniz Zeyrek kaleme aldığı yazısında Özgür Özel’in yerel seçimler ve ittifak çalışmalarına yönelik kendisine önemli açıklamalarda bulunduğunu yazdı.

CHP’deki değişimin yerel seçimdeki atmosferi değiştirdiğini söyleyen Özel, genel seçimlerin ardından yok olan İYİ Parti ve CHP iş birliğini yeniden canlandırmayı amaçladığını aktardı.

4-deniz-zeyrek-foto.jpg

“ELİMİZDEN GELENE YAPIYORUZ”

Zeyrek, kaleme aldığı yazısında şu ifadelere yer verdi:

"TBMM'de dün öğleden sonra Özel'i ziyaret etme fırsatı buldum.

Kendisine doğrudan İYİ Parti'yle iş birliği konusundaki son durumu sordum.

Son derece pozitif ve iyi niyetli yaklaştığını gözlemledim. Daha önce yaptığı açıklamaları ve attığı adımları anımsatan Özel, “Meral Hanım'la bu hafta görüşeceğiz. Biz bu iş birliği olsun diye elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“ÖNEM VERİYORLAR”

Özel'in makamından ayrıldıktan sonra TBMM Kulisinde İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu ile karşılaştık. O da Akşener, Özel görüşmesine hazırlandıklarına dikkat çekti. Görüşmeye çok önem verdiklerini düşündüm.

“1989'DAKİ GİBİ BÜYÜK BİR ÇIKIŞ YAPABİLİR”

31 Mart yerel seçimleri, kritik kentlerde aday bulmakta dahi zorlanan iktidar için daha zor geçebilir. Meral Akşener başta olmak üzere, bütün muhalif liderler, 14 Mayıs'ta kaçırdıkları fırsatı 31 Mart seçimlerinde yakalayabilir. Muhalefet 1989'daki gibi büyük bir çıkış yapabilir

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar