Özgür Özel yerel seçimde hangi 3 isme söz verdi

Özgür Özel yerel seçimde hangi 3 isme söz verdi
CHP lideri Özgür Özel, partisinin İl Başkanları İstanbul Buluşması'nda yerel seçimlere dair önemli açıklamalarda bulundu. Özgür Özel yerel seçimler için hangi 3 isme söz verdi?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İl Başkanları İstanbul Buluşması'na katıldı. Burada acıkmalarda bulunan Özel, partisinin yerel seçimlere ilişkin nasıl bir yol izleyeceğini ve neye önem verileceğine değindi.

Özel’in açıklamalarında öne çıkan başlıklar şu şekilde:

“KİMSEYE VERDİĞİMİZ BİR SÖZ YOK”

Yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Özel, "Önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilan ettiği, bizim de sahiplendiğimiz üç büyükşehir belediye başkan adayımız dışında kimseye verdiğimiz bir söz yok. Verilmiş bir sözüm var; yerel seçimlerde başarılı olmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız" diye konuştu.

“SAHADA ÇALIŞLAMALRI BAŞLATIYORUZ”

Memnuniyet anketi için çalışmalara pazartesi gününden itibaren başlayacağını aktaran Özel, “7 birim anket yapacak, orada anketi 2 firma mı yapıyor, 3 firmamı yapıyor, tek firmamı yapıyor, onlar da bilmeden, ürettikleri sonuçlar hem elektronik ortamda hem yapay zeka marifetiyle, istatistik biliminin en ileri teknikleriyle farklı bir alanda denetlenerek en doğru ölçme değerlendirmelerle bizde olan belediyelerin memnuniyet anketini yapacağız. Vatandaşın gönlünde olan, partisini ileriye taşımış olan, seçildiğinde yaptığı işlerle ileride olan bütün belediye başkanlarımız bizim de gönlümüzde" şeklinde konuştu.

z.jpg

“TAVRIMIZI KADINDAN YANADIR”

Özel, "Adaylarımızla ilgili hem bizim olan belediyelerde hem de kazanma umudumuzun yüksek olan belediyelerimizde yapacağız. Adaylar anketten sonra eğer çok iyi bir noktadaysa zaten seçimi kazanacak aday olsa, diğerleri gerideyse hep birlikte o adayda ortaklaşacağız. Eğer kazanacaklar için kadınlar varsa tavrımızı kadından yana ortaya koyacağız. Eğer birden çok aday kazanıyorsa o kararı verirken özel şartlar ve sizin vereceğiniz bilgiler yoksa kararı mutlaka örgütümüzle birlikte vereceğiz" ifadelerini kullandı.

zgur-oz.jpg

“GERİ ADIM ATMADIK”

Ön seçim ile ilgili konuşan Özel, "Bazı yerlerde 'ön seçimden vazgeçiyorlar.' Ön seçimden vazgeçmek diye bir şey yok" dedi.

'Örgüt denetiminde ön seçim' vurgusu yapan Özel, şunları kaydetti:
"Vazgeçtiğimiz ya da olmaz dediğimiz şey, hakim gözetiminde, seçime 48 gün kalmışken, sonuçlara itiraz bittiğinde 44 gün, fotoğraf çektirdiğinde 40 gün, araç giydirdiğinde 35 gün, son 1 aya kampanyayı sıkıştırmamak için, ancak aday teke indirilirken bir irade kullanılacaksa sizde, aday belirlemede doğru yöntem ön seçim diyorsanız sizinle, örgütümüzün gözetiminde, sonuçlarına uyacağımız, örgüt gözetiminde ön seçimden bir adım geri atmadık, atmayacağız."

Öte yandan Özel’in yerel seçimlere dair yatığı açıklamaların ardından “üç büyükşehir belediye başkan adayımız dışında kimseye verdiğimiz bir söz yok" ifadelerinin ardından akla gelen 3 isim Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Özlem Çerçioğlu oldu.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar