Özgür Demirtaş'tan Venezuela yorumu: Of of of

Özgür Demirtaş'tan Venezuela yorumu: Of of of
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Maduro ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. İki devlet arasında turizm, tarım ve bankacılık alanında üç önemli anlaşmanın gerçekleştirildiği belirtilirken, dünyanın en değersiz para birimine sahip ülkenin Devlet Başkanı'nın sözlerine ekonomist Özgür Demirtaş tarafından dikkat çekici bir yorum geldi.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN VENEZUELA YORUMU: OF OF OF

Maduro gerçekleşen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye''nin Avrupa ve Asya''da büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulamış ve Türkiye''nin aynı zamanda dünyanın önde gelen ekonomileri arasında yer aldığını belirtmişti. Türkiye''nin kendileri için büyük bir örnek teşkil ettiğini söyleyen Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ülkesinin toparlanma süreci içerisinde olduğunu dile getirirken, Venezuela''nın ekonomik istikrara doğru ilerlemeye başladığını kaydetti.

Maduro, Venezuela''nın yaptırımlara ve salgına rağmen gösterdiği direnişle yeniden doğduğunu, ülke ekonomisinin ve ticaretinin büyüdüğünü kaydetti.

İstanbul ile Karakas arasında karşılıklı uçuşlar olduğunu ve bu uçuşların artacağını dile getiren Maduro, Venezuelalıların Türkiye''ye ilgi duyduğunu ve Türk tarihine ilişkin büyük bir sevgi taşıdığını ifade etti. Türkiye ile Venezuela arasında çok geniş iş birliği alanı olduğuna işaret eden Maduro, iki ülkenin 54 iş birliği anlaşması üzerinde görüştüğünü bugünkü görüşmede de turizm, tarım ve bankacılık alanında üç önemli anlaşmanın imzalandığını sözlerine ekledi.

"TÜRKİYE''DE MUHTEŞEM FİYATLAR VAR"

İki ülkenin ticaret hacminin geçen yıl üç kat arttığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mevcut rakamlar bu sene 1 milyar dolar seviyesine çıkacağımıza işaret ediyor. Hedefimiz bu rakamı en kısa sürede 3 milyar dolara çıkarmaktır." dedi. Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ise yaptığı konuşmada; "Yolcular, turistler, Venezuelalılar nereye gelmek istiyorlar? Asya, Afrika ve başka destinasyonlara İstanbul''dan gitmek istiyorlar. Turizmin tadını Türkiye''de çıkarmak istiyorlar. Bizim için muhteşem fiyatlar var, Türkiye''nin tarihine, karakterine büyük bir sevgimiz, saygımız var. Çok geniş bir işbirliği alanımız var." ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ''TAN İLGİNÇ YORUM

Bugün dünyanın en değersiz para birimine sahip olan Venezuela devlet başkanının yaptığı açıklamalara dair bir haberi alıntılayan Özgür Demirtaş, Maduro''nun Venezuela vatandaşlarının Türkiye''yi turistik anlamda ziyaret etmekten duyacakları mutluluğu ifade ettiği bir habere Türkiye ekonomisinin de içinde bulunduğu duruma atıfta bulunarak ''Of of of'' şeklinde bir yorum yaptı.


VENEZUELA BOLİVARI HAKKINDA

Venezuela Bolivarı, bugün dünyanın en değersiz para birimi. COVID-19 salgınından çok büyük ölçüde olumsuz etkilenen Venezuela Bolivarı bu yüzden 2020 yılında rekor seviyede değer kaybetti. Bu para birimi aynı zamanda dünyanın en çok enflasyona uğramış para birimidir. Her geçen gün artan ve %1.300.000 oranındaki hiper enflasyon sebebiyle Venezuela, 2018''de para birimini değiştirerek 5 sıfır atmıştı .2021 yılında para biriminde tekrar değişiklik yapan ve 1 Ekim 2021 tarihinde 6 sıfır atan Venezuela Bolivarı şimdilerde zor bir dönemden geçiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar