Özgür Demirtaş: Asgari ücrete 3 ay sonra...

Özgür Demirtaş: Asgari ücrete 3 ay sonra...
Ekonomiye yönelik yaptığı analizlerle adından sıkça söz ettiren Prof. Dr. Özgür Demirtaş 3 ay önceki asgari ücrete artış beklentisinde haklı çıktı. Demirtaş aylar önce “Hükümet asgari ücrete 3 ay sonra yapar” diye yazmıştı.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ: ASGARİ ÜCRETE 3 AY SONRA...

Türkiye asgari ücrete ek zam konusunu konuşurken Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof.Dr. Özgür Demirtaş asgari ücrete ek zam yapılacağını 3 ay önceden bilmişti. Sosyal medyada çok büyük bir takipçi sayısına sahip olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş son günlerde gündemin birinci sırasında bulunan asgari ücrete ek zam yapılacağı konusunda aylar öncesinden takipçilerine uyarılarda bulunmuştu.

"TAHMİNİMİ YAZAYIM..."

İktidar asgari ücrete ek zam konusunu yalanlarken Özgür Demirtaş  22 Mart 2022 tarihli Twitter paylaşımında “Tahminimi yazayım” ifadesiyle asgari ücrete  3 – 4 aya zam yapacaklarını ifade etmişti. Demirtaş yapılacak zammın tarihini doğru olarak bilirken bu artışın da vatandaşa çare olmayacağını söylemişti.

Demirtaş şu sözlerle 3 ay sonrasını doğru tahmin etmişti:

Tahminimi yazayım: Hükümet asgari ücrete 3-4 aya 1000 TL daha zam yapar. Ama insanlar bu Yaz sonu 5250 TL ile şu anki 4250 TL ile alabildiklerinden daha az meyve, sebze, et, süt vs alabilirler. Bu yazdıklarım yine gerçek olur. Twitler atılır. Ama bir şey değişmez…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar