ÖTV indirimi sonrası otomobillere ne kadar indirim gelecek? Tek tek hesaplandı

ÖTV indirimi sonrası otomobillere ne kadar indirim gelecek? Tek tek hesaplandı
Otomobil piyasasında son günlerde ÖTV indirimi beklentisi oluşmuştu ki Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den flaş bir açıklama geldi. ÖTV'de indirim olmayacağını açıklayan Nebati, matrahlarda düzenleme yapılacağını söyledi.  ÖTV matrahında yapılacak olan çalışmanın detayları henüz açıklanmasa da vatandaşlar indirim hesabı yapmaya başladı. İşte bütün ayrıntılar...

ÖTV İNDİRİMİ SONRASI ARABALARA NE KADAR İNDİRİM GELECEK?

Geçtiğimiz gün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati  ÖTV''de indirim olmayacağını ancak matrahlarda düzenleme yapılacağını duyurmuştu. Vatandaşların aklına ise matrahlarda yapılacak indirimin ardından otomobil fiyatlarının ne kadar ucuzlayacağı sorusu geldi.

Bu soruyu yanıtı ise Habertürk TV''de katıldığı canlı yayında, otomobil piyasasındaki son durumu değerlendiren ve olası ÖTV güncellemesiyle ilgili konuşan gazeteci Halil Okşit  verdi. Okşit, otomobil fiyatlarının vergiler nedeniyle uçtuğunu belirterek, "Avrupa''da 1000 kişiye 600 araç düşerken Türkiye hala 200''leri yakalayamadı." dedi.

Okşit ayrıca "1 milyon TL''lik bir araçtan bahsedelim. Bunun 350 bin TL''si ÖTV. KDV her üründe var. 1 milyonluk ürünü almak için 350 bin TL ÖTV ödüyoruz. Eğer matrah düzenlemesi gerçekleşirse en büyük indirim bu aracın %80 indirimden %50 ÖTV''ye düşmesi olacak. Yüzde 30''luk bir ÖTV fırsatı doğacak. Bu da ne demek? 350 bin TL yerine 250 bin TL ÖTV ödenecek. Aracın fiyatı da 1 milyon TL''den 900 bin TL''ye inecek" ifadelerini de kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar