2. el araç alıp satacaklar dikkat: O tarihe kadar 'piyasa duracak'

2. el araç alıp satacaklar dikkat: O tarihe kadar 'piyasa duracak'
Hükümetin araç piyasasında görülen fahiş fiyatların önüne geçmek için başvurduğu 6+6 dahil pek çok çözüm başarısızlıkla sonuçlanırken, ÖTV matrah düzenlemesi için verilen 1 Aralık tarihinin piyasayı zora sokacağı belirtiliyor.

ARAÇ ALIP SATACAKLAR DİKKAT: O TARİHE KADAR 'PİYASA DURACAK'

Enflasyon ve dövizdeki hareketler nedeniyle sürekli olarak artan araç fiyatlarına çare arayan hükümet araç alıp satımına getirdiği süre limitinden sonra şimdi de ÖTV düzenlemesine hazırlanıyor.

Araçlardaki fiyatları bir miktar geri çekmesi beklenen ÖTV''deki matrah düzenlemesi için verilen tarih ise tartışma yarattı.

''PAZARIN HAREKET ETMESİ İMKANSIZ''

Açıklanan güncelleme tarihi nedeniyle pek çok piyasa temsilcisi karara tepki gösterirken, 2plan İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür, ''''ÖTV matrah güncellemesi için 1 Aralık tarihinin verilmesi, bayilerimizin de bize ilettiği gibi 2. el araç pazarının o tarihe kadar hareket etmesini imkansız hale getirmiştir

Bu olağandışı durgunluk halinin çözülmesi adına, gerekli adımların mümkün olduğunca hızlı atılması gerekiyor Mümkünse bugün veya yarın bir adım atılmalı. Aksi halde beklemek tüketiciden sektöre kadar her kesime zarar verecektir'''' yorumu yaptı.

''''2. ELDE SIKINTI BÜYÜK''''

Otomobil yazarı Emre Özpeynirci ise, Orhan Ülgür''ün bu yorumuna katılarak, ''''2. elde sıkıntı büyük'''' ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sıfır otomobillerde matrah (vergiye tabi tutar) düzenlemesinin, 1 Aralık’ta yürürlüğe gireceğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar