Otobüsle TIR çarpıştı: 1 ölü, 31 yaralı

Otobüsle TIR çarpıştı: 1 ölü, 31 yaralı
Eyüpsultan’da seyir halindeki otobüs ve TIR’ın çarpıştı kazada 1 kişi hayatını kaybetti. 31 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 04.00 sıralarında Kuzey Marmara Otoyolu'nun Ankara istikametindeki Odayeri mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre seyir halindeki Volkan Metro firmasına ait olan yolcu otobüsü ile plakalı TIR çarpıştı.

İddiaya göre, TIR şoförü ‘dur’ uyarısını fark etmeyerek, yolcu otobüsüne çarptı. İhbar üzerine olay yerine birçok sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. AFAD ekiplerinin de kurtarma operasyonuna dahil olduğu kazada ekipler otobüste sıkışan yolcuları ve şoförü kurtarmak için çalışma başlattı.

Ekiplerin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı. Gelen bilgilere göre, kazada yolcu otobüsünün muavini olan 26 yaşındaki Halil Atay hayatını kaybetti. Yaralı 31 kişi ise tedavi altına alındı.

Otobüste bulunan yolculardan yolculardan Rüştü Ünlü, "Biz Ankara’dan Edirne’ye gidiyorduk. 10 dakika kadar önce dinlenme tesislerinde mola verdik. Daha sonra yola çıktık. 10 - 15 dakika sonra ağır patlama sesi gibi bir ses geldi. Yani otobüs hiç frene basmadı. Sonra zaten olan oldu. Bir kişi öldü, yaralılar var, şoförün de bacağı kırık. Bayağı yaralı var. Tır bariyere vurmuş ve dışarı çıkmış ama durun diye işaret vermiş. Diğer tırlar durmuşlar ama bizim otobüs durmamış. Ortadan girmiş tıra" ifadelerini kullandı.

Otobüsle TIR’ın çarpıştığı kaza ile ilgili polis inceleme başlattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar