Yüzbinlerce öğrenci merakla bekliyordu: YKS tarihi belli oldu!

Yüzbinlerce öğrenci merakla bekliyordu: YKS tarihi belli oldu!
Yüzbinlerce öğrencinin merakla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tarihi belli oldu.

Başarılı bir eğitim hayatına sahip olmak için üniversiteye ilk adımı atacak olan yüzbinlerce öğrencinin merakla beklediği YKS tarihi sonunda belli oldu. ÖSYM, sosyal medya hesabından YKS tarihinin 17- 18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirileceğini açıkladı. 11 il ve 1 ilçede ikamet eden öğrencilerden sınav ücreti alınmayacağı da açıklandı.Ayrıca depremlerin vurduğu Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya''da YKS yapılmayacak. Adaylar istedikleri illeri tercih edip sınava girebilecek.

ÖSYM''nin yayınladığı sınav takvimine göre, 17-18 Haziran''daki Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları için başvurular bugünden itibaren yapılacak.

"SINAV ÜCRETİ ALINMAYACAK"

ÖSYM, "2023 YKS başvurularında "afet bölgesi" ilan edilen 11 il ve 1 ilçede ikamet eden, deprem sonrası başka il ve ilçelere göç eden adaylardan sınav ücreti alınmayacak" açıklaması yaptı.

BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLIYOR

Sınava başvurular, 8-23 Mart 2023 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar başvurularını, 8 Mart 2023 tarihinde saat 12.00’den itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM''nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan yapabilecek.

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS), 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak. 17 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar