''Osmanlı Şehzadesi'' Osman Selahaddin Osmanoğlu'dan ilginç halifelik önerisi

''Osmanlı Şehzadesi'' Osman Selahaddin Osmanoğlu'dan ilginç halifelik önerisi
Gazeteci Fatih Altaylı’nın konuğu 5. Murat’ın torunu şehzade Osman Selahaddin Osmanoğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

HABER MERKEZİ

5. Murat’ın torunu şehzade Osman Selahaddin Osmanoğlu, Gazeteci Fatih Altaylı’nın konuğu oldu. Osmanoğlu “Bana sorarsanız halife olmalı mı ben olmalı derdim. Halife kim olmalı derseniz de derim ki nasıl Katolikler seçiyorsa her ülkeden biri 5 sene olur. 5 sene Pakistanlı olur, 5 sene Endonezyalı olur. İslam’ın adını kirletecek bir olay olursa onları durduracak birisi olmalı” dedi.

Altaylı''nın "Türkiye Osman ve Orhan Gazi’den beri yönünü batıdan bu tarafa yönlendirerek bir proarap bir politika sanki Osmanlıcılık Araplaşma ile paralel gibi bir tavır içerisinde. Siz de bu kanaatte misiniz?" sorusuna Osmanoğlu, şöyle yanıt verdi: 

Osmanlı’nın imparatorluğu sadece Arapların değildi. Avrupa’nın göbeğine kadar gitmiştik. Ülkelerin çoğu Avrupa’daydı. Hırvatistan, Bosna, Arnavutluk, Kosova, Romanya, Kırım… Kafkaslarda bizim hanımların çoğu sarayda Kafkaslardandı. Bizim ana tarafımızın yüzde 80’i Kafkas’tandı. Daha güzeller diye mi bilemem.

Orta Doğu’yu ve hilafeti elde etme arzusu bizde Yavuz Sultan Selim zamanında başladı. O zamana kadar halife değildik. Tuğralarda da fermanlarda da kullanmazlardı. Halifelik örf ve adeti yüksek bir toplumun elinde olurdu. Biz de en güçlü olduğumuz zamanda halifeliği aldık. Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin Müslüman olan milyonlarca vatandaşı vardı. Halifeliği kaldırmakla aslında onlara büyük iyilik yaptık.

YARIN TÜRKİYE’DE BİRİ BEN HALİFEYİM DESE ARAPLAR BUNU TANIR MI?

Bana sorarsanız halife olmalı mı ben olmalı derdim. Halife kim olmalı derseniz de derim ki nasıl Katolikler seçiyorsa her ülkeden biri 5 sene olur. 5 sene Pakistanlı olur, 5 sene Endonezyalı olur. İslam’ın adını kirletecek bir olay olursa onları durduracak birisi olmalı. Mesela en büyük Müslüman kitlenin olduğu ülkeler Endonezya, Pakistan, Mısır ve Hindistan. Ama bir Kur’an yakıldığında oradan kimse tepki göstermiyor

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar