İstanbul’da bina betonlarından çıkanlar şaşırttı! “Yok artık bu kadar da olmaz” dedirtti

İstanbul’da bina betonlarından çıkanlar şaşırttı! “Yok artık bu kadar da olmaz” dedirtti
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 depreminin arından ülke genelinde binaların depreme dayanıklı olup olmadığı kontrol edildi. Kadıköy Belediye’sinin binalarından alınan örnekler laboratuvar ortamında incelendi. Örnek alınan binaların içinde nazar boncuğu, köpük, gazete kupürü gibi nesneler çıktı.

Kadıköy’deki binalardan alınan örneklerde yapıların temelinde nazar boncuğu, deniz kabukları, köpük, gazete gibi nesneler bulundu. Bu durumun binaların temelini çok zayıflattığı aktarılırken alınan örneklerde bile çatlaklar olduğu görüldü.

Eski bir binadan alınan karot örneğine ilişkin, laboratuvar çalışanı, "Burada bir mühendislik hizmeti, standartı yok. Standartı olduğu takdirde zaten deniz kabuklarını bu kadar yoğun göremezsiniz" ifadelerini kullandı. Yeni binalardan alınan örnekler arasında da iyi sıkışmamış betonların olduğu da görüldü.

Kadıköy ilçesindeki yurttaşların binaların durumu hakkında Kadıköy Belediyesi''ne başvurabilecekleri söylenirken, 6306. yasa kapsamında riskli yapı tespitini yaptırılabileceği belirtildi. (NTV)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar