İYİ Parti'den Bülent Arınç'a jet yanıt! ''Seçimler vaktinde olmalı''

İYİ Parti'den Bülent Arınç'a jet yanıt! ''Seçimler vaktinde olmalı''
Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın 'seçimler ivedilikle ertelenmeli' açıklamasına karşı İYİ Parti'den yanıt geldi. İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, seçimlerin zamanında yapılmasının gerektiğini ifade etti.

Eski TBMM Başkanı ve AKP Kurucu Üyesi Bülent Arınç, Kahramanmaraş''ta meydana gelen ve 10 şehirde ciddi can kaybına yol açan depremlerin ardından "devlet bürokrasisinin vatandaşların yaralarına merhem olmasına odaklanması" gerekçesiyle seçimlerin ivedilikle ertelenmesi gerektiğini söylemesinin ardından söz konusu açıklamaya İYİ Parti’den yanıt geldi.

"SORUNLARIN ETKİN ÇÖZÜMÜ İÇİN SEÇİM YAPILMALI"

Arınç''ın Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşıma İYİ Parti adına yanıt veren Prof. Dr. Kürşad Zorlu, "“Seçim tarihiyle ilgili bazı açıklamalar kamuoyuna yansımaktadır. Elbette öncelikli hedefimiz yaralarımızın hemen sarılmasıdır. İşte hem bu sürecin ve ülke sorunlarının etkin çözümü hem de Anayasamıza göre seçimlerin vaktinde gerçekleşmesi İYİ Partinin temel yaklaşımı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

SEÇİM TARTIŞMASI NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Merkez üssü Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından deprem bölgesinde ziyarette bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener''e sorulan seçim sorusu üzerine Akşener, 14 Mayıs''a yetişmez, seçim 18 Haziran''a kalır" demişti. Akşener''in açıklamalarının ardından Habertürk yazarı gazeteci Fatih Altaylı, kendisine gelen bir kulis bilgisini paylaşayarak, "AKP, YSK aracılığıyla seçimleri depremi gerekçe göstererek 6 ay ila 1 yıl arasında erteleme planı üzerinde çalıştığı söyleniyor" şeklinde konuşmuştu.

Altaylı''nın açıklamalarının üzerinden çok geçmeden, bugün tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel''e konuşan AKP Grup Başkanvekili Ali İhsan Yavuz, seçimlerin ertelenmesi gibi bir planlarının olmadığını, şu şartlar altında bu konuyu kendi aralarında dahi konuşmadıklarını belirtmişti. Yavuz''un açıklamalarına karşın, AKP''li isimlerle yakın bir geçmişi olan ve kendi ifadesiyle AKP ve Türkiye siyasetinde özgül ağırlık sahibi Bülent Arınç, seçimler konusunda keskin bir çıkış yaparak, siyasi aktörleri seçimi ertelemeye davet etti. 

ANAYASAYA AYKIRI ÇAĞRI

Sosyal medyada Bülent Arınç''ın çağrısının ardından #SeçimlerErtelenemez etiketi Türkiye gündeminin 1. sırasına çıkarken, birçok gazeteci ve siyaset uzmanı Arınç''ın çağrısının doğrudan doğruya Anayasa ihlali olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre seçimlerin ertelenmesi yalnızca "savaş" koşullarında mümkün olabiliyor. Doğal afetler sonrasında seçimlerin ertelenmesinin ise Anayasal bir dayanağı bulunmuyor. Buradan hareketle, söz konusu çağrının Anayasaya aykırı olduğunu belirten İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, seçimlerin vaktinde yapılması çağrısını yineledi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar