Prof. Dr. Öner Günçavdı: Yolun sonuna geldik

Prof. Dr. Öner Günçavdı: Yolun sonuna geldik
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), öğretim üyelerinden olan Prof. Dr. Öner Günçavdı, ekonomik yıkım ve pansuman tedbirler ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

"YOLUN SONUNA GELDİK!"

Gün İzi programına katılan ve Rezmiye Demirkol’un sorduğu soruları yanıtlayan Prof. Dr. Öner Günçavdı, güncel ekonomik koşullar ile ilgili önemli sorulara yanıt verdi.

Günçavdı, şu açıklamalarda bulundu.

“Vatandaşın söyledikleri doğru. İnsanlarımız yolunmuş kaza döndü. Bunun sebebi de enflasyon ve enflasyona maruz kalan dar gelirli kesimlerin gelirinde ciddi bir artışın olmaması. Türkiye ekonomisi bu gelirleri eskisi gibi artırıp vatandaşa refah sağlayamıyor. Ancak şunu da ifade etmek lazım Türkiye ekonomisi ve siyaseti ciddi bir transformasyonun eşiğinde. Bugün ya da yarın olur. Ancak AKP''nin izlemeyi arzu ettiği ekonomik programlarda yolun sonuna gelindi. Bir sonraki safha mümkün değil.

‘SÜRDÜREBİLMEK MÜMKÜN DEĞİL’

Önümüzdeki seçimde yalnızca AKP değil başka bir parti de bu politikayı devam ettireceğini söylese bu yine kabul görmeyecektir. Pansumanlarla Türkiye ekonomisini sürdürebilmek mümkün değil. Anlayış değişikliğine ihtiyaç var. Yeni bir değer yaratmaya odaklı modele ihtiyaç var

‘GEÇ DE OLSA YAPMAK LAZIM’

Mesele şudur, konumlara bakacağız. Sermaye bolluğundan ve dünyanın bir parçası olmanın avantajlarından yararlanmak istiyorsanız bedeli ödemeniz gerekir. Bu bedel politika koordinasyondur. Yani bu dünya piyasalarını çeken, yön veren merkez bankalarının yaptıklarını geç de olsa yapmak zorundasınız. FED, Avrupa ve İngiliz Merkez Bankası gibi..."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar