Daha önce kimse bu rakamı telaffuz etmemişti: Ekonomist Onur Çanakçı, doların gerçek piyasa değerini açıkladı!

Daha önce kimse bu rakamı telaffuz etmemişti: Ekonomist Onur Çanakçı, doların gerçek piyasa değerini açıkladı!
Doların 18 TL’nin üstüne çıkıp indiği ve daha da yükselmesi beklenen bu dönemde, ekonomist Onur Çanakçı’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Çanakçı, doların gerçek değerini açıkladı.

BUNU KİMSE SÖYLEMEMİŞTİ: DOLARIN GERÇEK PİYASA DEĞERİNİ AÇIKLADI!

Ekonomi yazarı Onur Çanakçı, Günboyu’ndaki bugünkü köşesinde, güncel ekonomik durumu, piyasaları ve döviz kurlarını değerlendirdi.

Onur Çanakçı yazısında, doların gerçek piyasa değerini açıkladı.

İşte o yazının bir kısmı:

“20 yıldır bir ülkenin başında olan iktidar, yeni bir teknolojik ihracat müjdesi verir, yeni açılan bir fabrikanın devamlılığının müjdesini verir, emekliye, çalışana sefalet çekmeden yaşayacağının müjdesini verir. Bizimkilerin müjdeden anladıkları, SWAP (tefeciden alınan borç). Vah ki vah. Doların çıkışını önleyecek bir argüman bir enstrüman yok elimizde, o kadar kısık ateşte yükseliyor ki, yakında her gün bir rekor kıracağından şüphem yok. Sene sonunda doların ne olacağını merak edenlere basit bir hesaplama yapmak istiyorum. Kullanmış olduğunuz döviz cinsinden para biriminin, bağlı bulunduğu ülke ile Türkiye arasındaki enflasyon farkı, mevcut kurun üzerine eklenerek gerçek kur değerine ulaşılır. Güncel verilerle örneklersek;

‘JELIBONDUR O’

Türkiye %80, Amerika %9 Aradaki %71''lik fark mevcut kurun üzerine eklenir. Eğer kur 18 ise x 1.70 ile doların piyasa gerçek değerini bulursunuz. 30.6…!!!! Bu arada unutmadan; "Çanakkale bölgesinde tahminlere göre 80 ila 100 milyar dolarlık değere sahip altın madeni yatıyor" demiş Bakan Varank.. Jelibondur o jelibon...”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar