Ödemeler başlıyor! Her ay hesaplara 2 bin 354 TL ödenecek

Ödemeler başlıyor! Her ay hesaplara 2 bin 354 TL ödenecek
Son yapılan açıklamada sevindiren bir gelişme yaşandı. Çalışmayan ve evde bakıma muhtaç olanlara verilecek aylık para miktarı belli oldu. İşte 2022'de verilecek olan zamlı aylıkların tutarı...

Çalışamayan ve evde bakıma muhtaç olanlara verilen evde bakım parasına diğer kalemlerde de olduğu gibi 2022 yılında zam geldi. Zamlı ödemeler ise bu ay başlıyor! Peki devlet tarafından belirli şartları sağlayan ve o şartlarda süreklilik gösteren bakıma ve yardıma muhtaç kişiler için ödenen bu tutar 2022 yılında ne kadar olacak?

EVDE BAKIM PARASI ALMA ŞARTLARI

En az yüzde 50 engelli ve ağır engelli olunması
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerindeki bakım hizmetleri değerlendirme heyeti tarafından bakıma ihtiyacı olan kişinin engelli olduğunun tespit edilmesi
Sağlık kurulu raporunda ‘ağır engelli’ ibaresinin yer alması
Hane içindeki kişi başına düşen ortalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarının üçte ikisinden daha az olması.

EVDE BAKIM PARASI NASIL KESİLİR?

Maaşların kesilmesine yol açan bazı durumlar da var. Bunlar ise;

www.kamupersoneli.net'te yer alan habere göre, engelli raporunun süresi bitmeden, mümkünse yeni rapor teslim edilmeli. Zamanında teslim edilemeyen durumlarda, yetkililer haberdar edilmelidir. Aksi halde maaş kesilir.
Engelli sağlık raporu yenilendiğinde, raporda ‘ağır engellilik’ ibaresi kalkarsa, maaş kesilir.
Hane geliri arttığında, hanede yaşayanların sayısı arttığında ve azaldığında, hanede bir kişi işe başladığında; yetkililere 1 ay içinde bildirim yapılmalıdır. Aksi halde gelir artışı tespit edilirse maaş kesilir.

Maaş kesildikten sonra yeniden bağlanma şartları oluşursa ilk müracaat gibi başvuru yapılır. Bakım maaşını yeniden hak etmiş olmak, daha önce geri ödemesi olanların ödemesini durdurmaz.

EVDE BAKIM PARASI 2022 TUTARI

Peki evde bakım paraları bu ay ne kadar olacak? Ocak ayında alınan zam kararıyla birlikte Şubat ayından itibaren geçerli olacak Evde Bakım Parası 1798’den 2354 TL’ye çıktı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar