Milyonlarca emekliyi sevindirecek gelişme! TBMM'den geçti... Maaşa ek 1.100 TL verilecek

Milyonlarca emekliyi sevindirecek gelişme! TBMM'den geçti... Maaşa ek 1.100 TL verilecek
Milyonlarca emekliyi sevindirecek gelişme. TBMM'den geçti. 13 milyon emekliye müjde verildi. Emekli maaşına ek 1.100 TL verilecek. İşte detaylar...

Bilindiği gibi Türkiye Büyük Mille Meclisinden çok önemli bir karar çıkmış ve emekli olan herkese 1000 lira bayram ikramiye verilmesi kararı alınmıştı. Bu doğrultuda emeklilere Ramazan ve Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki defa 1000 TL para verilmeye başlandı. Bunun ardından bu tutar yükseltildi ve emeklilere 1.100 TL ödeme yapılmaya başlandı.

EMEKLİLERİ SEVİNDİRECEK GELİŞME

Bayramlarda bankalar kapalı olduğundan kaynaklı emekliler paralarını ATM üzerinden de çekebilecek. Peki 2022 yılında emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Emeklilerin hesabına ne kadar para yatırılacak? SSK, Bağ-Kur emekli bayram ikramiyeleri ne kadar, kaç TL oldu? Sorularının cevapları araştırılıyor. Konu ile ilgili olarak emekli ikramiyesi, 2018 yılında yürürlüğe giren 7143 sayılı kanunun 23. maddesiyle eklendi. Emekliler bu kanunun ardından üç yıldır ikramiye alıyor.

Geçen yıl alınan kararla birlikte emekli ikramiyelerinde 100 liralık bir artış meydana geldi. Buna göre emeklilere 1.100 TL olarak bayram ikramiyesi ekleniyor. Herhangi bir artış yapılmazsa bu yıl da emeklilere bayramlarda 1.100 TL para ödemesi yapılacak. Peki bu ödemeler hangi tarihlerde yapılacak?

ÖDEME TARİHLERİ

Bilindiği üzere emekli ikramiyesi dini bayramlarda veriliyor. 2022 yılı Ramazan Bayramı 2 Mayıs, 3 Mayıs ve 4 Mayıs günlerinde yaşanacağı için emekli ikramiyesi için öngörülen tarih bayram tarihlerinden birkaç gün önce yatırılması bekleniyor. Ayrıca Kurban Bayramı bu sene 9 – 12 Temmuz tarihlerinde olacak ve Kurban Bayramı ikramiyeleri de bu tarihlerden biri iki gün önce hesaplara yatırılacak. (Kamupersoneli.net)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar