Ocaklardaki siyah lekeler artık tarihe karışıyor! Tek bir damlası pırıl pırıl yapıyor

Ocaklardaki siyah lekeler artık tarihe karışıyor! Tek bir damlası pırıl pırıl yapıyor
Mutfaklarımızın en işlek alanı olan ocaklar, günlük kullanımla zamanla yağ ve kir birikintilerine maruz kalıyor. Peki, bu sorunla nasıl baş edebiliriz.

Mutfakta en sık kullanılan ocak gözleri, bir damla özel bir karışım ile ışıl ışıl parlıyor. Ocaklardaki siyah lekeleri alıp götüren bu doğal temizlik yöntemini sizler için araştırıp derledik.

ocaklardaki-siyah-lekeleri-alip-goturuyor-tek-bir-damlasiyla-ocak-gozleri-isil-isil-olacak-418631531.jpg

Günlük temizlik rutinlerinde yağ ve kirle mücadele etmek bazen zorlu olabiliyor. Bu yeni yöntem ile, ocak gözlerini temizlemeyi oldukça kolaylaşacak. Ocakta biriken yağ lekeleri, sirke, limon tuzu ve su karışımıyla kolayca temizleniyor. Hatta bu karışımla eskisinden yeni gibi oluyor.

Bu etkili karışımı hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit: 2 çay bardağı sirke, 4 yemek kaşığı limon tuzu, su ve beyaz kalıp sabun. Bu malzemeleri bir araya getirerek ocak gözlerini ilk günkü gibi temiz yapabilirsiniz.

Uygulama oldukça basit: Malzemeleri kaynattıktan sonra, çelik yünü kullanarak ocak gözlerini fırçalayın ve ardından temiz suyla durulayın.

Ayrıca, ocağınızdaki yağ lekelerini temizlemenin en kolay yolu için ise sadece 2 adet limonun suyu ve 3 bardak suya ihtiyacınız var. Bu karışımı ocağa döküp süngerle temizledikten sonra, mikrofiber bir bezle kurulayarak temizliği tamamlayabilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar