Nöbetçi Futbol yazarı Tansu Sarı açıkladı: İşte Fenerbahçe’nin tur formülü

Nöbetçi Futbol yazarı Tansu Sarı açıkladı: İşte Fenerbahçe’nin tur formülü
Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek final ilk mücadelesinde Yunanistan’ın Olympiakos takımına konuk oluyor. Süper Lig’de zirve takibine devam eden sarı-lacivertlilerin, tur formülünü futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı.

İŞTE FENERBAHÇE'NİN TUR FORMÜLÜ

Fenerbahçe'nin rakibi Olympiacos pazar günü deplasmanda PAS Lamia'yı rakibin Moldovalı kalecisi Alexei Koselev ile stoperler Georgios Kornezos ve Kyriakos Papadopoulos'un fahiş hatalarıyla 5-1 mağlup ederken; tıpkı bizim Nordsjaelland ve Ludogorets maçlarında yaşadığımız gibi stoper sıkıntısı çekiyor...

İspanyol Teknik Direktör Jose Luis Mendilibar, son PAS Lamia maçında Panagiotis Retsos'a ilk 11'de görev verirken; David Carmo ile Andreas Ndoj arasındaki tercihini maç saatinde yapacak...

Perşembe günkü karşılaşma öncesi Giulian Bioncone, Nelson Abbey ve Ruben Vezo'nun yanı sıra, Sotiris Alexandropoulos, Jovane Cabral, Ivan Brnic, Daniel Podence, Gelson Martins ve Fran Navarro'nun forma giymesi beklenmiyor..

Sol bek Francisco Ortega'nın durumu maç saatinde belli olacak...

İzlediğim Olympiacos oldukça diri bir takım... Özellikle sezon başında Hertha Berlin'den gelen ve rakibi peşinde gezdiren Sırp asıllı Karadağlı golcü Stevan Jovetic'e özel önlem almamız şart..

Hatayspor'dan hatırladığımız Faslı golcü Ayoub El Kaabi biri penaltıdan 2 gol atmasına rağmen, Kadıköy'de oynadığı 2 Fenerbahçe maçında kaçırdığı goller, yaptırdığı penaltı ve yedirdiği gollerle takımını yakmıştı... Stevan Jovetic ile Olympiacos'ta iyi bir ikili olan Ayoub El Kaabi'nin forma giymesinin her ne kadar bizim için avantaj olduğunu düşünsem de yine de dikkat etmeliyiz...

Vitor Pereira'nın Fenerbahçe'yi çalıştırdığı dönemde 2 gol 1 asistle oynayan kanat oyuncuları Georgios Masouras da özellikle dönen toplardaki bitiriciliği ve gollük paslarıyla etkili olabilir..

Ara transferde Braga'dan kadroya dahil olan Andre Horta da ön libero pozisyonundaki Santiago Hezze ile birlikte adeta lokomotif gibi çalışıyor.. Zaman zaman onlara yine Ocak ayında Benfica'dan takıma katılan Chiquinho Silva da eşlik ediyor..

Teknik Direktör Jose Luis Mendilibar'ın PAS Lamia maçında kadroda yer vermediği Konstantinos Fortounis de Georgios Masouras ile birlikte kanatlarda sorun yaratabilir..

3 sezon önce de kadroda olan bir diğer Faslı golcü Youssef El Arabi de Fenerbahçe adına tehlikeli olacak gibi gözüküyor..

Ben Teknik Direktör İsmail Kartal'ın yerinde olsam sağ kanatta oynayabilecek olan üstün yetenekli Georgios Masouras ve Konstantinos Fortounis'in karşısında asla Ferdi Kadıoğlu'nu oynatmam... Zira yenilen goller hep onun tarafından geliyor..

Maccabi ile oynadıkları ilk maçta tel tel dökülen stoperleri Panagiotis Retsos ile David Carmo'nun arasına atılacak toplarda golle rahatlıkla buluşabiliriz... Özellikle ara transferde Porto'dan gelen Portekiz asıllı Angolalı sol stoperleri David Carmo fahiş hatalar yapabiliyor..

Rakibimizde Daniel Podence ve Gelson Martins'in forma giyemeyecek olmaları da bizim için çok büyük avantaj.. Özellikle Daniel Podence takımın Maccabi'yi geçmesinde başrol oynarken; Gelson Martins de son PAS Lamia deplasmanında önemli işlere imza atmıştı..

Olympiacos'un Brezilyalı sağ beki Rodinei de Almeida da oldukça savruk... Onun karşısında oynaması beklenen Dusan Tadic ayaklarını ve oyun zekâsını iyi kullanırsa maçı kazanmamız ve İstanbul'daki rövanş sonrası yarı finale çıkmamamız için hiçbir sebep yok..

Yunan rakibimiz Olympiacos'un artıları ve eksilerini kaleme aldık... Biz gerekeni yaptık, artık söz Teknik Direktör İsmail Kartal ve futbolcularımızda..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar