Naci Görür fayın kucağında oturan kenti açıkladı! 7 ve üzeri deprem uyarısı

Naci Görür fayın kucağında oturan kenti açıkladı! 7 ve üzeri deprem uyarısı
Prof. Dr. Naci Görür Manisa 7 ve üzeri büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip ile dikkat çekerek uyardı.

Deprem analizleriyle herkesim merakla takip ettiği Prof. Dr. Naci Görür Manisa Depreme Hazır mı? isimli panelde önemli açıklamalar yaptı.

“7’DEN BÜYÜK DEPREM ÜRETEBİLİR”

Manisa’nın aktif fay hatları üzerinde kurulduğunu belirten Görür söz konusu canlı fayların 7 ve üzeri büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekerek “Bu bölge er geç depremle sınanacaktır” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür'den Manisa için uyarı: 7 ve üzeri deprem olabilir

FAY OVA İÇLERİNDE YAYILMIŞ DURUMDA

Görür kentin horst ve graben arazi özelliklerine sahip olduğunu ifade ederek Manisa'daki fay hatlarının dağ kenarları, yamaçları ve ova içlerine doğru yayılım gösterdiğine dikkat çekti.

Manisa'nın ilçesi Yunusemre 14 ili geride bıraktı

Manisa’nın aktif fay hatları üzerinde kurulmuş bir yer olduğunu vurgulayan Görür şöyle uyardı: Tektonik yapının içinde yaşıyorsunuz ve bu tektonik yapıda depremler mutlaka olur. Bugün olmazsa yarın olur, yarın olmazsa öbür gün olur. Dolaysıyla kalkıp bizim burada deprem olacak mı? Ne zaman olacak? Nasıl olacak? Bunları konuşmanın hiç anlamı yok. Bu bölge er geç depremle sınanacaktır.

Manisa'da deprem sağanağı: 12 saatte 50 deprem - Tr724

“ÖNLEMLERİ ALMAZSAK DEPREM ÖLDÜRÜR BİZİ”

Manisa’nın depreme dirençli kent hale getirilirse büyük bir depremden minimum etkileneceğine dikkat çeken Görür “Deprem dünyanın nabız atışlarıdır. Deprem olmazsa dünya ölür. Deprem dünyanın yaşadığını gösterir. Ama biz depremin kucağına oturur, gerekli önlemleri almazsak öldürür bizi. İş bu kadar açık. Dirençli bir Manisa için, dirençli kentler için bölgeyi çok iyi bilmeliyiz. Topografyasını bilmeliyiz, jeoloji ve zeminini bilmeliyiz” dedi.

Naci Görür Manisa'da | 'Manisa Depreme Hazır mı?' - 45 Haber Manisa Haber Portalı

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar