Fenerbahçe Adana Demirspor'un elinden nasıl kurtuldu? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...

Fenerbahçe Adana Demirspor'un elinden nasıl kurtuldu?  Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Fenerbahçe, sahasında Adana Demirspor ile karşılaştı. Fenerbahçe Adana Demirspor'u 4-2'lik skorla mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi...

FENERBAHÇE ADANA DEMİRSPOR'UN ELİNDEN NASIL KURTULDU

Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup eden Fenerbahçe olaylı maç sonrası Kadıköy'de Adana Demirspor'u ağırladı..

Tahkim Kurulu'nun bozması sonucu 1'er maçlık cezalarını çekmeyen Jayden Oosterwolde ve kaleci İrfan Can Eğribayat ilk 11'de yer alırken; Fred Rodrigues, Bright Osayi-Samuel, İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, Luan Peres, Ryan Kent, Joshua King, Michy Batshuayi ve Cengiz Ünder kadroda yoktu...

Milli Takım'da forma giymeyen Ferdi Kadıoğlu, sol bek olarak sahada yer alırken, sağ bek mevkiinde Mert Müldür, stoper pozisyonunda ise Alexander Djiku ve Jayden Oosterwolde sahadaydı...

Rade Krunic, Miha Zajc ve Sebastian Szymanski'den oluşan Fenerbahçe orta sahası oldukça sorunlu gibi gözüküyordu...

Hücüm hattında yapılabilecek tek hamle Serdar Dursun'du, dolayısıyla erken skor alınamazsa bu karşılaşma UEFA Konferans Ligi'ndeki Nordsjaelland ve Ludogorets maçları gibi sorunlu bitebilirdi.

Konuk Adana Demirspor'daysa Youcef Atal, Dorukhan Toköz, Florent Shehu, Nabil Alioui ve Motez Nourani yer almadı..

Teknik Direktör Hikmet Karaman Youcef Atal'ın yokluğunda sağ bek olarak Milad Mohammadi'ye görev verirken, Yusuf Erdoğan sol bek pozisyonundaydı..

Fenerbahçe'de ilk 15 dakikada Sebastian Szymanski'nin az kullandığı sağ ayağıyla yaptığı vuruş üst direkte patlarken, Dusan Tadic ve İrfan Can Kahveci kaleyi bulamadı..

Adana Demirspor karşısında baskılı oynayan Fenerbahçe 17'nci dakikada golü buldu... Miha Zajc'ın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda Mert Müldür arka direğe aşırdı; Alexander Djiku sağ ayağıyla dokundu ve sarı kanaryalar Adana Demirspor karşısında 1-0 öne geçti..

24'üncü dakikada bugün Tahkim Kurulu tarafından affedilen kaleci İrfan Can Eğribayat'ın Adanalılığı tuttu ve Fenerbahçe hemen golü yedi.. Jayden Oosterwolde'nin geri pasında kaleci İrfan Can Eğribayat'ın ayağıyla Alexander Djiku'ya vermek istediği pası kapan Gana asıllı İtalyan süperstar Mario Balotelli topu filelere gönderince Adana Demirspor Kadıköy'de Fenerbahçe deplasmanında 1-1'lik eşitliği sağladı...

Golden sonra Adana Demirspor'da Edouard Michut'nun vuruşu üstten az farkla auta giderken, Fenerbahçe adına da bu kez Edin Dzeko'nun vuruşu sağ kale direğinden dönünce sarı-lacivertliler mutlak gol fırsatından sonuç alamadılar..

Konuk Adana Demirspor'da Yusuf Sarı'nın vuruşu kaleci İrfan Can Eğribayat'ın üzerine giderken, Fenerbahçeli Alexander Djiku'nun vuruşunu gol çizgisinde Antonio Maestro karşılayınca takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti..

Adana Demirspor'da sakatlanan kaleci Shahrudin Mahammadaliyev yerini Vedat Karakuş'a bırakırken, Edin Dzeko ve İrfan Can Kahveci'yle kaleyi bulamayan Fenerbahçe, dakikalar 51'i gösterdiğinde sarı kanaryalar yeniden galibiyete ulaştı..

İrfan Can Kahveci'nin sağ taraftan hızlı bir şekilde kullandığı taç atışında topla buluşan Edin Dzeko, rakibi Andreaw Gravillon'dan sıyrılarak sol ayağıyla yerden enfes plaseledi... Kaleci Vedat Karakuş'un sağından filelere giden meşin yuvarlak Kadıköy'ü ayağa kaldırırken Fenerbahçe Adana Demirspor karşısında 2-1'lik üstünlüğü yakaladı..

Konuk Adana Demirspor'da Yusuf Sarı'nın sağ ayağıyla vuruşu kaleci İrfan Can Eğribayat'ta kalırken, Fenerbahçe adına Sebastian Szymanski ve Miha Zajc kaleyi bulamadılar..

Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Yusuf Erdoğan ve Stiven Mendoza'nın yerlerine Luis Nani ile Yusuf Barasi'yi oyuna alarak hücumda daha kreatif olmayı hedefliyordu..

Konuk ekipte Mario Balotelli'nin serbest vuruşunu kaleci İrfan Can Eğribayat kurtarırken, Fenerbahçe beklemediği bir anda 3'üncü golü buldu..

Kalesinden çıkan Vedat Karakuş'un kafayla pasında Adana Demirspor'un Angolalı ön liberosu Antonio Maestro topu sektirince topla buluşan Dusan Tadic'in sol çaprazdan yaklaşık 50 metreden boş kaleye yaptığı vuruş filelere gitti ve Fenerbahçe Adana Demirspor karşısında 3-1'lik üstünlüğü yakaladı..

Adana Demirspor 79'da golü buldu.. Yusuf Sarı'nın sağ taraftan Ferdi Kadıoğlu'nu çalımlayıp içeri çevirdiği top Fenerbahçe savunmasında Jayden Oosterwolde'ye çarparak arka direk dibinde Yusuf Barasi'nin önüne düşünce genç futbolcu skoru bir anda 3-2'ye getirdi..

Teknik Direktör İsmail Kartal İrfan Can Kahveci'ni yerine Serdar Dursun'u oyuna alırken; Adana Demirspor'daysa sakatlanan Mario Balotelli'nin yerine Abat Aymbetov oyundaydı..

Fenerbahçe golün şokunu çabuk atlattı ve hemen golü buldu.. Sebastian Szymanski'nin sağ taraftan "Al da at" dercesine yaptığı ortaya rakibi Andreaw Gravillon'dan önce kafayı çakan Serdar Dursun farkı yeniden 2'ye çıkararak takımına 4-2'lik üstünlüğü getirdi..

Maçın son anlarında Luis Nani'nin cılız vuruşu kaleci İrfan Can Eğribayat'ta kalınca Fenerbahçe 4-2 kazanarak Galatasaray'ı şampiyonluk yolunda takibini sürdürdü..

2 gol atan Adana Demirspor'dan eksik Fenerbahçe karşısında daha agresif bir oyun bekliyordum ancak Emre Akbaba, Yusuf Sarı ve Stiven Mendoza etkisiz bir oyun sergileyince 4 gol birden yediler..

Teknik Direktör Hikmet Karaman'dan Jose Rodriguez hamlesi bekledim ancak nedense tercih etmedi..

Azeri kaleci Shahrudin Mahammadaliyev'in sakatlanıp çıkışı ve yedek file bekçisi Vedat Karakuş'un çok amatör kalması; ikinci yarının başında İrfan Can Kahveci'nin top toplama görevlisinin de yardımıyla erken kullandığı taç atışıyla Edin Dzeko'nun golü atışı, iyi bir oynamasına rağmen Angolalı ön libero Antonio Maestro'nun Dusan Tadic'e kaptırdığı top ve kaleci Vedat Karakuş'la birlikte yedirdikleri gol maçın kırılma anlarıydı..

Fenerbahçe kalecisi İrfan Can Eğribayat, Ferdi Kadıoğlu ve Jayden Oosterwolde yaptıkları hatalarla Adana Demirspor'un gollerinde etkin rolde olsalar da Sebastian Szymanski ve Dusan Tadic'in oyunda inisiyatif almaları Fenerbahçe'yi skora taşıdı...

Cezalı duruma düşen Sebastian Szymanski ve Jayden Oosterwolde Fenerbahçe'nin Karagümrük'le oynayacağı lig maçında forma giyemeyecekler..

Başkan Ali Koç dün doğum gününde ligden çekilme; Süper Kupa'yı erteleme; yabancı hakem isteme ve Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadele etmeme gibi konularda Genel Kurul'u toplantıya çağırdı ancak ne yaptığını kendisi de bilmiyordu ve akılsızca hareketleriyle camiaya bir yenilgi daha tattırdı...

Hele ki kürsüdeki konuşması sırasında 2-3 taraftar için yöneticilere fırça atması şaşkınlık vericiydi..

Pazar günü Galatasaray'la Şanlıurfa'da Süper Kupa maçı var ve U-19 takımıyla çıkılacağı söyleniyor.. Ancak ben nedense buna pek inanmıyorum...

Bakalım pazar gününe kadar sular nasıl akacak? Fenerbahçe Şanlıurfa'ya gidecek mi?

Bu soruların cevabını da önümüzdeki günlere bırakalım..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar