Hasadı başladı: Fiyatı 100 lira

Hasadı başladı: Fiyatı 100 lira
Türkiye'nin en önemli erik üretim merkezlerinden biri olan Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yetişen, Dumanlı Papaz Eriğinde hasat başladı.

Turgutlu ilçesine özgü olan ve hem Türkiye'de hem de uluslararası platformlarda tanınan Dumanlı Papaz Eriği bu sene erken bir hasat dönemine girdi. Gediz Nehri'nin verimli topraklarıyla beslenen Turgutlu Ovası'nda yetişen Dumanlı Papaz Eriği, yaklaşık 10 bin dekarlık bir alanda yıllık ortalama 40 bin ton üretim gerçekleştiriyor.

aw194241-01.jpg

Hasat çalışmaları, geçtiğimiz günlerde başladı ve mayıs ayı boyunca devam edecek. Rekoltenin yüksek olduğu bazı erik bahçelerinde, dalların kırılmaması için ahşap destekler kullanılıyor. İşçiler sabahın erken saatlerinde işbaşı yapıyor ve özenle topladıkları Dumanlı Papaz Eriklerini, iriliklerine göre ayrıştırarak pazara gönderiyorlar.

aw194241-03.jpg

Turgutlu'daki halden Türkiye'nin dört bir yanına ve dünyanın çeşitli merkezlerine gönderilen Dumanlı Papaz Eriği, bahçede 30 ila 40 lira arasında değişen bir fiyatla satılırken, kalitesine göre hal çıkışında ise 60 ila 100 TL arasında değişen bir fiyata ulaşıyor.

aw194241-11.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar