Nihat Hatipoğlu'ndan itiraz: Bu kader değil, kader tedbir almaktır!

Nihat Hatipoğlu'ndan itiraz: Bu kader değil, kader tedbir almaktır!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın depreme ilişkin "Olanlar hep oldu. Bunlar kader planının içinde olan şeyler" açıklamasının ardından ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Hatipoğlu’nun “Bu kader değil, kader tedbir almaktır” sözü dikkat çekti.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen ve 18 bini aşkın kişinin can verdiği deprem için Cumhurbaşkanı Erdoğan “Olanlar hep oldu. Bunlar kader planının içinde olan şeyler" açıklamasını yapmıştı. İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu ise depreme ilişkin Erdoğan’ın sözlerine tepki niteliği taşıyan “Kader bu değil, kader akıllı düşünmektir, tedbir almaktır. Akıldan daha büyük tedbir yok diyor" sevgili peygamberimiz. Bizim kader anlayışımızda bu vardır. Bütün tedbirleri alacağız” ifadelerini kullandı.

Hatipoğlu, deprem özel yayınında şunları söyledi:

"Bilim adamlarının, işin uzmanlarının sözü, bizim için dini bir emir gibidir. Uzmanları dinleyeceğiz. Bundan sonraki süreçte onları dinlemek zorundayız. Geçmişte dinlemediğimiz için başımıza felaket gelmişse bunu kaderle ifade etmeyeceğiz. Kader bu değil, kader akıllı düşünmektir, tedbir almaktır. "Akıldan daha büyük tedbir yok diyor" sevgili peygamberimiz. Bizim kader anlayışımızda bu vardır. Bütün tedbirleri alacağız, bize rağmen bir hadise olursa yapacak bir şey yok tabii. Bir yıllık binalar yıkılıyor. Demek ki orada bir hile var." 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar