Niğde depremi sonrası dağdan duman çıkmıştı: İlk açıklama geldi!

Niğde depremi sonrası dağdan duman çıkmıştı: İlk açıklama geldi!
Kahramanmaraş depremleri sonrası gerek çevre illerde ve gerekse de yurdun farklı bölgelerinde yaşanan depremler devam ediyor. Dün Niğde'yi vuran 5.3 büyüklüğündeki deprem sonrası Hasan Dağı'ndan dumanların yükselmesi bölge halkını tedirgin ederken, konuya ilişkin ilk açıklama Valilikten geldi. İşte detaylar...

6 Şubat sabahı 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi sonrasında yaşanan artçı sarsıntılar ve yeni depremlere bir yenisi de dün Niğde''de eklendi.

AFAD ve Kızılay tarafından büyüklüğü 5.3 olarak açıklanan deprem sonrası Aksaray Valiliği Hasan Dağı ile ilgili bir açıklama yayımladı.

''Deprem sonrası duman çıktı'' denmişti! Korkutan volkanik hareketlilik iddiasına valilikten açıklama geldi - Resim : 1

Valilik tarafından yapılan açıklamasında "Aynı bölgede meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremden sonra TÜBİTAK kapsamında desteklenen proje ve AFAD desteği ile Hasan Dağı ve TGFZ (Tuz Gölü Fay Zonu) toplam 5 GPS istasyonu ve farklı sensörlerle birlikte Hasan Dağı anlık olarak takip edilmektedir. 25 Şubat 2023 tarihinde Niğde Bor''da meydana gelen depremde Hasan Dağı''nda bulunan istasyonlar tarafından da kaydedilmiştir. Mevcut bulgular ışığında şu anda volkanik hareketlilik ile ilgili tarafımıza ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değildir. Ayrıca, meydana gelen depremin ardından ekiplerimiz, ilimiz genelinde alan tarama faaliyetlerini tamamlamış olup, herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır." denildi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar