New York borsası günü karışık seyirle tamamladı

New York borsası günü karışık seyirle tamamladı
New York borsası günü karışık seyirle tamamladı, Kapanışta Dow Jones endeksi 100 puana yakın değer kaybetti.

New York Borsası, bugünü karışık bir seyirle tamamladı. Kapanışta Dow Jones endeksi, 100 puana yakın değer kaybı yaşayarak yüzde 0,26 azalışla 37.806,39 puana geriledi.

S&P 500 endeksi ise yüzde 0,08 artarak 4.868,55 puana yükselerek tüm zamanların en yüksek kapanış değerini gördü. Nasdaq endeksi de yüzde 0,36 kazançla 15.481,92 puana ulaştı.

Teknoloji hisselerindeki yükseliş dikkat çekerken, piyasalarda genel olarak karışık bir seyir izlendi. Global internet televizyon ağı Netflix'in dün bilançosunu açıklamasının ardından hisseleri yaklaşık yüzde 11 artış kaydetti ve Nasdaq ile S&P 500 endekslerinin yükselişine katkıda bulundu.

Microsoft'un hisseleri gün içinde yüzde 1'in üzerinde değer kazanarak 405,63 dolara kadar yükseldi ve şirketin piyasa değeri ilk kez 3 trilyon doları aştı. Meta'nın hisseleri ise yaklaşık yüzde 1,5 artarak şirketin piyasa değerini 1 trilyon doların üzerine çıkardı.

Çip şirketleri arasında yer alan Nvidia'nın hisseleri yüzde 1,5 değer kazanırken, Advanced Micro Devices'ın hisseleri de yaklaşık yüzde 6 artarak şimdiye kadarki en yüksek seviyelerine ulaştı.

Öte yandan, ABD'deki 1,9 milyon "Explorer" model aracını bir donanım sorunu nedeniyle geri çağıracağını açıklayan Ford'un hisseleri yüzde 3 değer kaybetti.

Makroekonomik veri tarafında, ABD'de mortgage (konut kredisi) başvuruları geçen hafta bir önceki haftaya kıyasla yüzde 3,7 artarken, 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 6,75'ten yüzde 6,78'e yükseldi.

ABD'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), ocak ayında aylık 2,4 puan artarak 50,3 ile 15 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Hizmet sektörü PMI ise 52,9 ile 7 ayın en yüksek seviyesine çıkarken, imalat ve hizmet sektörlerini kapsayan bileşik PMI de 1,4 puan artarak 52,3 oldu ve 7 ayın en yüksek seviyesini kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar