New York borsası güne karmaşık seyirle başladı

New York borsası güne karmaşık seyirle başladı
New York borsası, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalar öncesi karışık seyirle güne başladı.

Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,17 artarak 38.531,86 puana çıkarken, S&P 500 endeksi yüzde 0,48 azalarak 4.901,20 puana geriledi. Nasdaq endeksi ise yüzde 1,10'luk kayıpla 15.339,12 puana indi.

ABD'de bu yılın ilk Fed toplantısından çıkacak kararlar beklenirken, analistler para politikası metni ve Powell'ın açıklamalarının varlık fiyatlarında oynaklığı artırabileceğini belirtiyor. Fed'in politika faizini sabit bırakması beklenirken, ekonomideki gelişmelere ilişkin sinyaller izleniyor.

Piyasalarda ayrıca büyük teknoloji şirketlerinin bilanço dönemi ve Alphabet ile Microsoft gibi şirketlerin yapay zeka maliyetlerinin artacağına dair tahminlerin etkisi gözlemleniyor. Özellikle Alphabet'in reklam satışlarının beklentilerin altında kalması, teknoloji hisselerini olumsuz etkiledi. ABD'li yarı iletken şirketi AMD'nin hisseleri de düştü.

Boeing'in hisseleri, şirketin beklenenden düşük kaybının ardından yükselirken, Walmart'ın hisseleri ise hisse senedi bölünmesi ve mağaza açma planları sonrası artış gösterdi.

ABD'de özel sektör istihdamının piyasa beklentilerinin altında artış kaydetmesi ve İstihdam Maliyet Endeksi'nin beklentilerin altında kalması da günün gelişmeleri arasında yer aldı. İstihdam Maliyet Endeksi'nin Fed için ücret artışının önemli bir göstergesi olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar