Fed faiz oranını sabit tuttu

Fed faiz oranını sabit tuttu
ABD Merkez Bankası, iki günlük Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısının ardından politika faizini değiştirmeme kararı aldı. Yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutulan faiz oranı, oy birliğiyle belirlendi.

FED'den yapılan açıklamada, ekonomik aktivitenin "sağlam" bir hızda genişlediği vurgulanırken, istihdam kazanımlarının güçlü kaldığı ancak bir miktar yavaşladığı ifade edildi.

Açıklamada, işsizlik oranının düşük, enflasyonun ise yüksek seyrettiği belirtilirken, FOMC'nin uzun vadeli hedeflerine ulaşma konusunda risklerin daha iyi bir dengeye oturduğu ifade edildi.

Ekonomik görünümün "belirsiz" olduğu ve enflasyon risklerine karşı dikkatli olunacağı vurgulanan açıklamada, politika faizine yönelik bir ayarlama yapılırken verilerin, gelişen görünümün ve risk dengesinin dikkate alınacağı belirtildi. Fed, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye düşene kadar faiz indirmenin uygun olmayacağını belirtti.

fedd.jpg

Açıklamada, bankanın varlık alım operasyonlarına devam edeceği ve enflasyonun yüzde 2 hedefine düşürülmesine kararlılıkla devam edileceği ifade edildi.

Fed, 2022 yılında faiz artışlarına başlamış ve mart ayından bu yana toplamda 11 faiz artırımı gerçekleştirmişti. Politika faizi, şu an yüzde 5,25-5,50 aralığında bulunuyor. En son faiz artışı Temmuz 2023'te gerçekleşmişti. ABD'de enflasyon, 2022 yılında yüzde 9'a kadar yükselmiş, ancak son olarak yıl sonunda yüzde 3,4'e gerilemişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar