Karadenizliler neden Kürtçe öğreniyor? Nevşin Mengü sebebine inanamadı

Karadenizliler neden Kürtçe öğreniyor? Nevşin Mengü sebebine inanamadı
Gazeteci Nevşin Mengü’nün programına konuk olan Gazeteci Ruşen Takva, Türkiye’den AB ve ABD’ye iltica etmek isteyenler için kaçakçılık şebekeleri düzmece gözaltı kararları düzenlediğini ve Karadenizliler’in Ağrı’ya gidip Kürtçe öğrendiklerini iddia etti.

Gazeteci Nevşin Mengü, kendi Youtube kanalında sunduğu programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ağrı’dan Gazeteci Ruşen Takva’ya bağlanan Mengü, “Ruşen Takva bir haberin peşine düştü. Bu iş Ağrı'da bir sektör olmuş artık. Gidiyorsun. Merhaba abi ben kaçıcam diyorsun. A tamam diyorlar, yolu var yorda mı var. paranı ödüyorsun.” diyerek Ağrı'da yasa dışı yolarla yurt dışına kaçakçılık yapıldığını iddia etti.

"AĞRI BU İŞİN MERKEZİ HALİNE GELDİ"

Türkiye’den AB ve ABD’ye iltica etmek isteyenler için kaçakçılık şebekeleri düzmece gözaltı ve arama kararlarının düzenlendiğini iddia eden Ruşen Takva, “Ağrı Türkiye’den ABD’ye gitmek isteyenlerin noktasında çare bulan meşhurluğuna ulaşmış ve bu işin merkezi haline gelmiştir” diye konuştu. Karadenizliler’in Kürtçe öğrenmek için Ağrı’ya gittiğini belirten Takva, bunun organize bir şekilde yürütüldüğü öne sürdü.

İltica meselesinin Türkiye’de artık bir sektör olduğunu aktaran Takva, "İltica etmek isteyen kişiler, ulaştığı kişilerin kendilerine 1000 dolar karşılığında sahte gözaltı kararları, sahte örgüt üyeliğine kadar evrak düzenlediklerine dair bilgiler var. Bu organizasyonun içinde çok sayıda avukat, hakim, savcı ve siyasiler var” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar