Netflix'i olanlar dikkat! Artık suç sayılacak

Netflix'i olanlar dikkat! Artık suç sayılacak
Dünyanın en fazla üyeye sahip dijital içerik platformu Netflix, kullanıcıların hesap şifrelerini başkalarıyla paylaşmasının suç olduğunu açıkladı.

Netflix şifresini arkadaş ve akrabalarıyla paylaşan kullanıcılara İngiltere’deki bir devlet kurumundan kötü haber geldi. Fikri Mülkiyet Ofisi (IPO), Netflix gibi çevrimiçi video akış servisleri için parola paylaşımını yasalara aykırı olarak tanımladı.

Fikri Mülkiyet Ofisi (IPO), Netflix gibi internet TV platformlarında kullanıcıların yaptığı şifre paylaşımının telif hakkı yasasını çiğnediğini açıkladı. Dünyanın dört bir noktasında insanlar, Netflix oturum açma bilgilerini birlikte yaşamadıkları kişilerle de paylaşmakta. Aslında bu uygulama, Netflix’in hizmet sözleşmelerine aykırı. Ancak milyonlarca kullanıcının bundan haberi bile yok.

HIRSIZLIK SAYILACAK!

Kılavuza göre, abonelik ücretini ödemeden TV şovları, filmler ve canlı spor yayınlarını izlemek korsanlığı oluşturdu. Bununla birlikte ise bir sözcü bunu onayladı ve açıklama yaptı. 

“Ceza ve medeni hukukta, amacın bir kullanıcının telif hakkıyla korunan eserlere ödeme yapmadan erişmesine izin vermek olduğu şifre paylaşımı durumunda uygulanabilecek bir dizi hüküm vardır.”

DİSNEY VE AMAZON PRIME DA OLAYA DAHİL OLDU

Netflix, kullanıcılardan evlerinin dışında bir hesap paylaşmak için ek ücret almaya başlayacağını da ifade etti. Ayrıca hizmet şartlarına göre hem Netflix hem de Disney+, kullanıcıların oturum bilgilerini ev dışındaki kişilerle paylamamaları gerektiğini belirtti. Amazon Prime ise yalnızca başka bir ev üyesiyle hesap paylaşmaya izin veriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar