Netanyahu ateşkes için tek şartını açıkladı!

Netanyahu ateşkes için tek şartını açıkladı!
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki askeri hareketliliği belirli bir şartın yerine getirilmesi durumunda durduracağını açıkladı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, kabine toplantısı öncesi, İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'ye başlattığı saldırıların altı ayını değerlendirdi. Netanyahu, bu süreçte devam eden çatışmalara dair açıklamalarda bulundu.

"Bütün esirler geri getirilene, Refah dahil tüm Gazze Şeridi'nde Hamas ortadan kaldırılana ve Gazze bir daha İsrail için tehdit oluşturmayana kadar" savaşın devam edeceği mesajını bir kez daha yineledi.

yt.jpg

Ayrıca, esir takasına ilişkin anlaşmanın Hamas tarafından engellendiğini iddia eden Netanyahu, uluslararası topluma Gazze'deki İsrailli esirlerin geri dönmesi olmadan ateşkesin mümkün olmayacağını belirtti.

Netanyahu ayrıca, 7 Ekim'den sonra İsrail'e yönelik saldırılar düzenleyen "Hamas, Hizbullah, Husiler, Irak ve Suriye'deki milisler gibi vekil güçlerin arkasında İran'ın olduğunu" ifade etti. Bu açıklamalar, Netanyahu'nun liderlik altındaki İsrail hükümetinin, bölgedeki güvenlik endişeleri ve Hamas'ın varlığına karşı tutumunu yansıtıyor.

g.jpg

NETANYAHU'YA TEPKİLER ARTIYOR...

İsrail ve uluslararası kamuoyunda siyasi nedenlerden dolayı, Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla suçlanan Başbakan Netanyahu'y, İsrail'in Maliye Bakanı Bezalel Smotrich dahil olmak üzere Netanyahu hükümetinin üst düzey isimlerinden tepki geldi.

İsrail'de, Netanyahu hükümetinin üst düzey isimleri arasında yer alan aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich dahil olmak üzere bazı yetkililer, esirlerin İsrail'in birinci önceliği olmadığını ve Hamas'ı yok etmenin daha önemli olduğunu savunuyorlar.

f.jpg

Sosyal medyada, Netanyahu destekçileri tarafından saldırıya uğradıklarını iddia eden bazı esir yakınları, hükümete çağrıda bulundukları gösterilerde fiziksel saldırıya uğradıklarını belirtmişlerdir.

İsrail makamlarına göre, Gazze Şeridi'nde 136 İsrailli esir bulunmaktadır, ancak bazıları hayatta bazıları ise ölmüş durumdadır. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölen İsrailli esir sayısının 70'i aştığını duyurmuştur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar