Nedir bu ‘NEOM’ projesi?

Küresel iklim krizleri, bitmeyen orman yangınları, virüsler, pandemi, NASA’nın ‘uzaylı var’ açıklaması ve dahası.

Dünya üzerinde bir şeyler olduğu kesin ancak bunun arkasında birileri mi var yoksa her şey tamamen doğal mı kafamız karıştı.

Komplo teorilerini pek sevmem ancak yukarıda saydığım, son birkaç yıla sığdırdığımız olaylar için binlerce teori üretildi. Özellikle dünya nüfusunun çok fazla olduğu ve bunda seyreltmeye gidilmesi gerektiğini ciddi ciddi savunanlar var.

Gerçi bu yeni bir şey değil. Malthus’un nüfus teorilerinde 19. Yüzyıldan bu yana ‘nüfusun azaltılması’ meselesine rastlıyoruz. Hatta öyle ki, 2050 yılında 10 milyarı bulması beklenen dünya nüfusu için en tepedeki elitistlerin bu sayının 1 milyara düşürülmesi gerektiğini savundukları ve bunun için her şeyi planladıkları da iddia ediliyor.

Dediğim gibi komplo teorilerini pek sevmem. Bütün bunları ömrümüz yettiğince yaşayıp göreceğiz. Ancak son dönemde karşıma bu duruma paralel çok haber çıkmaya başladı. Önce, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos gibi multimilyarderlerin yer altı sığınakları inşa ettirmeleri çarptı gözüme.

Yüzlerce milyon dolarlar ayırarak yaptırdıkları bu sığınakları, her türlü felakete karşı yaptırdıklarını, gelecekte bizi neyi beklediğini bilmedikleri için de canlarını garanti altına almayı düşünerek bunları yaptırdıklarını söylüyorlar.

İlginç. Belki de ‘çok paraları var, izledikleri dizilerden etkilenmişlerdir’ denilebilir.

Ama daha ilginci Suudi Arabistan’da çıktı karşıma. ‘NEOM’ Projesi…

500 milyar dolara mal olması beklenen proje. Suudi Arabistan’ın Mısır, Ürdün sınırlarına yakın Tebuk Bölgesi’nde yapılması planlanan proje gerçekten de ilgi çekici.

Şu anlamda ilgi çekici; çölün ortasında ‘multimilyonerlerin’ işi ne? Dünyada başka yer kalmadı da burası özellikle seçildi? Sorular sorular…

Kızıldeniz’den 460 kilometre boyunca çölün ortasında incecik bir hat şeklinde kurulması planlanan şehir için burası özellikle seçilmiş gibi duruyor. Sanki bu ‘ağalar’ bir şeylerden kaçmak için burayı özellikle seçmiş gibiler. İnsandan uzak.

İnsandan uzak demişken, yine komplo teorisi olacak ama İsrail’in Filistinlileri topraklarından gönderme çabası, Suudi Arabistan’ın İsrail’e ses çıkarmaması normal mi?

Bu arada projenin yürütücüsü Prens Selman. Hani şu Gazze’deki kıyıma ses çıkarmayan Suudi lider. Kendi gelecekleri için mi ses çıkarmıyorlar acaba?

Neyse, komplo teorilerini şimdilik bir kenara bırakalım. Kokusu çıkar yakında zaten. Ama zamanınız varsa projeyi incelemenizi tavsiye ederim. Bakalım bana ‘çok garip’ gelen bu durum size normal gelecek mi…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları