"Ne acıdır ki “Silivri soğuktur” esprisi dillerde pelesenk haline geldi"

"Ne acıdır ki “Silivri soğuktur” esprisi dillerde pelesenk haline geldi"
Saadet Partisi lideri Temal Karamollaoğlu, Türkiye'deki özgürlüğe ilişkin yaptığı açıklamada "Birçok gazeteci tutuklu durumda, iktidar şimdi de sosyal medyada sansür uygulamanın peşine düştü. Ne acıdır ki gençler arasında “Silivri soğuktur” esprisi, uzun zamandır dillerde pelesenk haline geldi" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında Türkiye'deki özgürlüklere ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Karamolloğlu konuyla ilgili şunları söyledi: 

Basın ve fikir özgürlüğü, gündemde önemli yer alıyor. Türkiye, bugün basın özgürlüğü sıralamasında 180 ülke arasında 154. sırada yer almaktadır. Birçok gazeteci tutuklu durumda, iktidar şimdi de sosyal medyada sansür uygulamanın peşine düştü. Ne acıdır ki gençler arasında “Silivri soğuktur” esprisi, uzun zamandır dillerde pelesenk haline geldi.

EKONOMİ VURGUSU

Arkadaşlar hepimiz bilmeliyiz ki; ekonomi iyi gitmiyor. Her geçen gün, evvelkini aratır hale geldik. Rakamlarla oynamak kimseyi kurtarmaz; milletimiz bizzat yaşadığını biliyor. Geçen yıl 2 milyon 500 bin kişi bireysel kredi borcunu, 2 milyon 700 bin kişi de kredi kartı borcunu ödeyemedi. Tüketici kredisi ve kredi kartı borcu 583.6 milyar liraydı 2019’da icra dosyası sayısı 20 milyonu aştı. 

Fındık, her zaman bizim derdimiz. Dünyada üretimin %65'ini karşılayan bir ülke, nasıl olur da fındık fiyatını belirlemede etken olamıyor? Bunu anlamak mümkün değil. Eğer çiftçi isyan ediyorsa; o isyana kulak kabartmak, başta iktidar olmak üzere hepimizin görevidir.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar