NASA duyurdu: Rota oluşturuldu... Türkiye'nin ilk astronotunun programı belli oldu!

NASA duyurdu:  Rota oluşturuldu... Türkiye'nin ilk astronotunun programı belli oldu!
NASA, Ax-3 mürettebatının Uluslararası Uzay İstasyonu'na gerçekleştireceği seyahatin programını kamuoyuyla paylaştı. Böylelikle Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın rotası belli oldu. İşte detaylar...

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da yer alacağı Axiom Mission 3 (Ax-3) adlı uzay misyonu, mürettebatıyla 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece saat 01.11'de gerçekleştirilecek planlanan fırlatma ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) hareket edecek.

36.jpg

Bu kapsamda, yarın California'daki Emblem Akademisi için düzenlenecek eğitimsel uçuş içi etkinliği sonrasında, NASA uçuş mühendisleri tarafından bir basın toplantısı gerçekleştirilecek.

1-002.jpg

KENETLENME 19 OCAK'TA BAŞLAYACAK

Medya telekonferansı ise 17 Ocak Çarşamba günü düzenlenecek. Aynı gün, Danimarka'daki ISS Expedition 70 uçuş etkinliği, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) işbirliğiyle gerçekleştirilecek ve ESA'dan ISS Komutanı Andreas Mogensen'in katılımıyla yapılacak.

3.webp

Ax-3, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde yer alacağı mürettebatıyla birlikte, 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece saat 01.11'de gerçekleşmesi planlanan fırlatma ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na yönelecek. Lansman da aynı gün gerçekleştirilecek.

2-002.jpg

Ax-3'ün, Uluslararası Uzay İstasyonu ile kenetlenmesi ise hedeflenen tarih olan 19 Ocak Cuma günü TSİ 13.15'te planlanmaktadır. Ardından, Ax-3'ün istasyona yanaşması, ambarın açılması ve mürettebatı karşılama programı düzenlenmesi planlanmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar