Naci Görür’den çok konuşulacak belediye başkanı itirafı! Açıklarken sinirlerine hakim olamadı

Naci Görür’den çok konuşulacak belediye başkanı itirafı!  Açıklarken sinirlerine hakim olamadı
Yaptığı deprem uyarılarıyla sık sık takip edilen Prof. Dr. Naci Görür’ün canlı yayında yaptığı belediye başkanı itirafı dikkatleri çekti. Hem sinirlendi hem de üzülerek açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaptığı uyar ve analizlerle dikkatleri üzerine çeken ve merakla dinlenen Prof. Dr. Naci Görür, yerel seçim öncesi siyasete gireceği iddiaları ile de anıldı.

Vatandaşları uyararak yetkililere İstanbul’u depreme hazırlamaları için seslenen Naci Görür, yerel seçim çalışmaları sürerken kendisine belediye başkan adaylığı teklif edildiğini söylemişti.

eeeee.jpg

Tv100'de Candaş Tolga’nın sunduğu Az Önce Konuştum programına konuk olan Naci Görür, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi başkanı olduğu zamanda yaşadığı kendisini üzen bir durumu paylaştı.

“HİÇBİR BELEDİYE BAŞKANINDAN GERİ DÖNÜŞ ALMADIM”

Tuzla'dan Kadıköy'e kadar karada faylar olduğunu ifade eden Görür “Bütün o bölgedeki belediye başkanlıklarına yazılar yazdım. 'Burada dikkat edin, karada faylar var' dedim. 'Marmara'da deprem olursa yıkıcılığı daha fazla artar' dedim. Herkese gönderdim. Hiçbir belediye başkanından ne tık duydum ne en ufak bir geri dönüş aldım. La hocam bir gel konuşalım diye bile bir belediye başkanı bile dönmedi. Hiç öyle bir şey olmadı, şimdi de söylüyorum” dedi.

dd.jpg

“TUZLA'DAN KADIKÖY'E KADAR KARADA FAYLAR VAR”

Olası İstanbul depremine ilişkin de açıklamalar yapan Görür, şöyle konuştu:

Biz deniz araştırmalarını yaptığımız zaman bu araştırmaların sonuçlarına göre sadece Marmara'nın içinde değil kıyıda ve karada Kuzey Anadolu fayının parçası olan parçalar var. Bunlar canlı faylar harekete geçince 4.2, 4.3 büyüklüğünde deprem üretirler. Tuzla'dan Kadıköy'e kadar karada faylar var. Kartal'dan Pendik'e kadar faylar var, bu faylar karada. Bunlar ne düşünüyor bilmiyorum, devamlı bina yapıyorlar.

“ÇİVİ ÇAKMAYACAKSIN”

Rant etkisiyle yüksek yüksek binalar yapıldığını belirten Görür “Kardeşim, bir bölgenin mikro bölgelendirilmesi neyi emrederse onu yaparsın. Sana burada 15 kat yap deseler bile veriler izin vermiyorsa yapmayacaksın. Çivi çakmayacaksın, yeşil alan yapacaksın” dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar