Beştaş ve Çepni’nin İBB adaylığının perde arkası ortaya çıktı: En az hasarla atlatılması gerekiyordu, kaçınılmaz oldu

Beştaş ve Çepni’nin İBB adaylığının perde arkası ortaya çıktı: En az hasarla atlatılması gerekiyordu,  kaçınılmaz oldu
Sözcü yazarı Aytunç Erkin, DEM Parti'nin İBB adaylığı sürecinde yaşanan gelişmelerin perde arkasını anlattı. İstanbul'da Başak Demirtaş'ın adaylaştırılmamasının yönetimle taban arasında yaratacağı çelişkinin en az hasarla atlatılmasının gözetildiğini belirten Erkin, bu noktada Meral Danış Beştaş isminin ön plana çıktığını aktardı.

Mart 2024 yerel seçimlerine doğru yaklaşırken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için heyecan dorukta. AKP, CHP'li Ekrem İmamoğlu'na karşı Murat Kurum'u aday gösterirken, İYİ Parti'de ise Buğra Kavuncu üzerinde anlaşma sağlandı. Ancak, en dikkat çeken gelişmeler DEM Parti cephesinde yaşanıyor. Parti, uzun süredir aday çıkarıp çıkarmayacağı tartışmalarının ardından Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni isimlerini yarışa soktu.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, DEM Parti'nin adaylık sürecinde yaşananların perde arkasını kaleme aldı. Parti içinde İstanbul'da aday gösterilmesi fikriyle ilgili uzun süren tartışmalar yaşanırken, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın adaylık niyetinin ardından adaylık tartışmaları yeni bir boyuta taşındı.

DANIŞ'IN TEK DEZAVANTAJI VAR

Demirtaş'ın aday gösterilmemesi parti içinde çelişkilere yol açabilecekken, bu noktada, Meral Danış Beştaş'ın ismi öne çıktı. Beştaş, kadın kimliğiyle ve parti içindeki uyumlu duruşuyla tanınıyor. Ayrıca, grup başkan vekili olması ve hitabetinin güçlü olması, onu ön plana çıkaran diğer unsurlar arasında yer alıyor. Ancak, İstanbul'da siyaset deneyiminin olmaması Danış için dezavantaj olarak gösteriliyor.

Diğer aday Murat Çepni ise sosyalist kökenli gelen bir isim olarak dikkat çekiyor. Geçmişte HDP'de Genel Başkan Yardımcılığı yapmış olan Çepni, DEM Parti içinde ve sol kamuoyunda saygı gören bir isim olarak tanınıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar