Yüreğir'de yoğun hasat devam ediyor: Dalında 25 liradan satılıyor, halka gelişi 150 lirayı buluyor

Yüreğir'de yoğun hasat devam ediyor: Dalında 25 liradan satılıyor, halka gelişi 150 lirayı buluyor
Adana'nın Yüreğir ilçesinde yapılan gül hasadı 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi yoğunluğuyla devam ediyor. Dalında 25 liradan satılan gülün fiyatı çiçekçilerde 150 lirayı buluyor.

14 Şubat Sevgililer Günü'ne yaklaşırken çiçekçiler, yoğun talebi karşılamak için hazırlıklarını tamamlıyorlar. Adana'nın Yüreğir ilçesinde bulunan gül seralarında, bu özel güne yönelik hasat işlemleri büyük bir hızla devam ediyor. Hem iç pazarda hem de yurt dışında yoğun talepleri karşılamak için çaba harcayan çiçekçiler, bu dönemdeki hareketlilikten memnun olduklarını ifade ediyorlar.

aw139831-09.jpg

GÜL SİPARİŞLERİNDE ARTAN YOĞUNLUK

Sabah saatlerinde başlayan hasat işlemleri, öğleden sonraya kadar sürüyor. Kesilen güller, satışa sunulmadan önce mezatlarda alıcılarla buluşuyor ve ardından ülkenin dört bir yanına dağıtılıyor. Bununla birlikte, gül üreticileri yurt dışına da ihracat gerçekleştirerek hem iç hem de dış pazardaki talepleri karşılıyorlar.

FİYATLARDAKİ FARKLILIK

Gül seralarında, dalında 25 liraya satılan güller, perakende olarak çiçekçilerde 100 ila 150 TL arasında alıcı buluyor. İnternet üzerinde ise bu fiyat aralığı 150 ila 200 TL olarak gözlemleniyor. Bu fiyat farklılıkları, üreticiler arasında makasın fazla açıldığı şeklinde yorumlanıyor.

aw139831-02-1707721941.jpg

ÖZEL GÜNLERDEKİ ARTIŞ

Gül üreticisi Ogün Sever Okur, özel günlerde gül fiyatlarının arttığını ancak 8 Mart'tan sonra fiyatların düşeceğini belirtiyor. Özellikle 14 Şubat gibi özel günlerde talebin yüksek olmasıyla birlikte fiyatların arttığını söyleyen Okur, bu dönemde fiyatların daha yüksek seyrettiğini ifade ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar