Naci Görür risk olmayan ili işaret etti: Marmara depreminin büyüklüğünü açıkladı!

Naci Görür risk olmayan ili işaret etti: Marmara depreminin büyüklüğünü açıkladı!
Daha önce İzmir depremin büyüklüğü hakkında kritik uyarılar yapan Prof. Dr. Naci Görür, şimdi de Marmara depremi için uyardı. Görür, Marmara depreminin büyüklüğünü açıklayarak deprem riski taşımayan o ili söyledi.

İstanbul depremi için uyarılar yapan Naci Görür, Marmara Denizi’nde sıklaşan artçıların ardından yeni bir uyarı yaptı. Görür “Marmara Denizi''nde beklenen deprem 7.2 ile 7.6 arasında değişecektir. Bütün senaryolar ve hazırlıklar 7.5 büyüklüğünde deprem için yapılıyor. Marmara''da deprem üretecek olan iki tane aktif fay kolu var” dedi. Görür, depremin şiddetinden etkilenmeyecek ili ise şöyle açıkladı: Marmara''nın batısında Tekirdağ fayı muhtemelen 1912 Şarköy depreminde kırıldığı için orada büyük bir depremin üretileceğini düşünmüyoruz.

Görür’ün Marmara depremine ilişkin açıklamaları şöyle:

Marmara Denizi''nde beklenen deprem 7.2 ile 7.6 arasında değişecektir. Bütün senaryolar ve hazırlıklar 7.5 büyüklüğünde deprem için yapılıyor. Marmara''da deprem üretecek olan iki tane aktif fay kolu var. Bunlardan biri Adalar kolu, yaklaşık 45 kilometre uzunluğunda. Bu tamamen kırıldığı zaman 6''lar mertebesinde deprem üretir. Bir diğeri ise Kumburgaz fay koludur. Yeşilköy açıklarında Silivri açıklarına kadar uzanır. Bu da 65 kilometre uzunluğundadır. Kırıldığı zaman minimum 7.2 üretir. İkisi birden kırılırsa 7.5, 7.6''yı bulabilir. Marmara''nın batısında Tekirdağ fayı muhtemelen 1912 Şarköy depreminde kırıldığı için orada büyük bir depremin üretileceğini düşünmüyoruz. Dolayısıyla Marmara''da depremin 7.2 ile 7.6 arasında değişeceğini düşünüyoruz. (DHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar