Deprem için en tehlikeli il ve ilçeleri açıklamışlardı: Peki Celal Şengör ile Naci Görür nerede oturuyor?

Deprem için en tehlikeli il ve ilçeleri açıklamışlardı: Peki Celal Şengör ile Naci Görür nerede oturuyor?
Beklenen İstanbul depremi için kritik ilçeleri tek tek açıklayarak İstanbulluları uyaran Prof. Dr. Naci Görür ve Dr. Celal Şengör’ün nerede oturduğu da merak konusu oldu. Görür ve Şengör’ün oturduğu semtler depreme ne kadar hazır? İşte detaylar…

50 bine yakın vatandaşın hayatını kaybettiği depremlerin hem öncesinde hem de sonrasında uyarılan yapan Naci Görür ve Celal Şengör, kritik açıklamalarıyla son zamanların en çok öne çıkan deprem uzmanları arasında yer aldı. İstanbul depremine ilişkin önemli uyarılar yapan uzmanların İstanbul’da hangi semtlerde oturdukları da araştırıldı. Şengör’ün ailesi ile Yeşilköy’de, Naci Görür’ün ise İTÜ lojmanlarında oturduğu öğrenildi.

Odatv.com’dan Gözde S. Kadıoğlu’nun haberine göre İstanbul’da hangi ilçeler daha sağlam bir zemine sahip sıklıkla anlatan Şengör ve Görür de İstanbul’da yaşıyor. Prof. Dr. Celal Şengör, ailesi ile yıllardır Yeşilköy’de yaşıyor. İlk okunuşta biraz çelişkili gelebilir zira Şengör, İstanbul depreminde en büyük hasarı alacak ilçelerin başında Yeşilköy’ü sayıyor. Hatta Naci Görür, katıldığı bir TV programında “Celal Şengör bana kızacak ama bir türlü Yeşilköy’den ayrılmadı. Ailesini ikna edemedi.” yorumunu yapmıştı. Depreme dayanıklılık konusundaki bilgiyi de yine aynı programda geçen “Evine çelik güçlendirme yaptık” yorumundan anlayabiliyoruz.

NACİ GÖRÜR SARIYER’DE OTURUYOR

Prof Dr. Naci Görür ise İTÜ lojmanlarında yaşıyor. Lojmanlar, zemini en güçlü İstanbul ilçelerinden biri olan Sarıyer’de bulunuyor. 1983 tarihli ‘Kamu Konutları Kanunu’na tabi olan lojmanların internet sitesindeki tanıtımda da belirtildiği gibi koru içinde bulunduğundan güvenli olarak görülüyor. Lojmanların yapım tarihi 1999 öncesi, hatta ilk bloklar 1986 yılında yapıldı. Ayazağa Kampüsü ek lojman inşaat alanlarında yapılan zemin ve anakaya parametreleri konusunda Recep Bağcı imzalı araştırmanın özeti, mevcut lojmanlar hakkında da detaylı bilgi içeriyor.

“Üniversitemiz konutları Ayazağa Yerleşkemiz içerisinde, şehir merkezinin olanaklarına 5 dakika uzaklıkta olmasına rağmen; şehrin stresinden uzak, temiz hava ve çam ağaçlarından oluşan koruluk alanın ortasında, oturanların huzur bulduğu yaşam alanlarıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar