MYK'dan değişim çıktı: AKP'de bir gecede 21 il başkanı görevden alındı

MYK'dan değişim çıktı: AKP'de bir gecede 21 il başkanı görevden alındı
AKP’nin önceki gün toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında verilen karara göre 21 il başkanı görevden alındı.

ÖZGE SIVAS/GÜNBOYU

Erdoğan’ın başkanlığında önceki gün yapılan AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında ana gündemi 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler ve yerel seçimlerin ardından yapılacak olan olağan kongre süreci oldu.

Toplantının ardından olağanüstü kongre için 7 Ekim tarihi kesinleştirildi. Kongre kararının 5 Eylül’de yapılacak Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında alınması kararlaştırıldı.

Olağanüstü kongre sürecinde AKP’nin sadece ana kademesi yenilenecek.

Yerel seçimlerin ardından da olağan kongre süreci, mahalle, belde, ilçe ve il kongreleriyle başlayacak ve 2024’ün sonbaharında büyük olağan kongre yapılacak.

21 İL BAŞKANI DEĞİŞTİ

MYK’da Teşkilât Başkanı Erkan Kandemir, kongreye yönelik çalışmalarla ilgili yaptığı detaylı sunumda, il ve ilçe teşkilâtlarında yapılan yenilemeyi anlattı.

Belediye başkanı ya da belediye meclis üyesi olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının görevlerinden ayrılması talimatı kapsamında bugüne kadar 21 il başkanının yerine yeni isimlerin atandığına işaret eden Kandemir, il ve ilçe yöneticilerindeki değişimlerin süreceğini bildirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar