Myanmar'da hava saldırısı: Onlarca ölü iddiası

Myanmar'da hava saldırısı: Onlarca ölü iddiası
Myanmar’da ordu tarafından bir kasabaya düzenlenen hava saldırısında en az 53 kişinin hayatını kaybettiği iddia edildi.

Myanmar’da görgü tanıkları ordunun katliam yaptığını öne sürdü. Sagaing bölgesindeki Pa Zi Gyi kasabasına düzenlene hava saldırısında en az 53 kişinin hayatını kaybettiği iddia edildi. Görgü tanıkları, hava saldırının bir savaş uçağı ve savaş helikopteri ile düzenlendiğini ifade ederek, hayatını kaybedenler arasında en az 15 kadın ve çocuğun olduğunu belirtti.

Askeri yönetime karşı olan kasabanın önce savaş uçağı ile bombalandığı ardından savaş helikopterinin kasabayı 20 dakika boyunca ateş altına aldığı aktarıldı. Saldırı sırasında çok sayıda kişinin, silahlı darbe karşıtı milislerden oluşan Halk Savunma Kuvvetleri’nin (PDF) yeni bir ofisinin açılışı nedeniyle düzenlenen tören için Pa Zi Gyi’de olduğu ifade edildi.
Pa Zi Gyi''deki ölü sayısının doğrulanması halinde Myanmar’da devam eden iç savaşta bugüne kadar ki en ölümcül saldırı olarak kayıtlara geçecek.

HALK MİLİS GÜÇLERİ OLUŞTURDU

Sagaing''deki halk, kendi milis güçlerini kurarak ve kendi okullarını ve kliniklerini işleterek Myanmar''daki askeri yönetime en güçlü muhalefeti oluşturuyor.

Myanmar’da ordu, Şubat 2021 ile Ocak 2023 arasında en az 600 hava saldırısı düzenlendi ve bu saldırılarda Ekim 2021 ile Eylül 2022 arasında 155 sivil hayatını kaybetti. Geçtiğimiz sene ekim ayında, ordunun Kachin eyaletinde etnik bir isyancı grup tarafından yapılan konsere düzenlediği hava saldırısında en az 50 kişi hayatını kaybetmişti.

(İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar