Muz yüklü konteynerlerden 3.2 ton kokain çıktı: Türkiye'ye geliyordu

Muz yüklü konteynerlerden 3.2 ton kokain çıktı: Türkiye'ye geliyordu
Avrupa Birliği (AB) Polis Teşkilatı, Ekvador'dan muz taşıyan konteynerlerle Türkiye, Hollanda ve Belçika'daki limanlara tonlarca kokain sokan bir suç çetesini çökertti.

Türk polisinin de destek sağladığı operasyon kapsamında, Türkiye, Hollanda, Belçika ve Arnavutluk'ta toplam 3 ton 200 kilo kokain ele geçirildi.

Merkezi Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan Europol, İspanya'nın Marbella kentinde yaşayan bir İtalyan iş insanı hakkında soruşturma başlattı. İtalyan iş insanının, Ekvador'dan aylık 4 ton kokain almak üzere Kolombiyalı tedarikçilerle anlaşma yaptığı belirlendi.

Ekvador'da yaşayan bir Arnavut vatandaşı ile iş birliği içinde olan çete, kokainin önce Kolombiya'dan Ekvador'a getirilmesini sağlıyor, ardından da Türkiye ve AB ülkelerine dağıtımını organize ediyordu. Kokain, Ekvadorlu meyve şirketlerinin kullandığı konteynerlerde saklanıyor ve muzların arasına gizleniyordu.

Suç örgütü, büyük miktarda kokainin Ekvador'daki Guayaquil limanından İspanya'daki Algeciras ve diğer Avrupa limanlarına taşınmasını sağlıyordu. Europol, İspanya'nın Marbella ve Ekvador'un Quito şehirlerinde bir koordinasyon merkezi oluşturarak, 6 Şubat'ta operasyon düzenledi.

Türkiye, Belçika, Hollanda ve Arnavutluk emniyet yetkilileriyle yapılan iş birliği sonucunda 3 ton 200 kilo kokain ele geçirildi. Europol'e göre, suç örgütünün liderleri de dahil olmak üzere toplam 31 kişi tutuklandı.

Örgütün, İspanya'daki yasal işletmelere yatırım yaparak uyuşturucu gelirini akladığı belirlendi. Batı Balkanlar'da güçlü bağları bulunan çetenin Avrupa çapında geniş bir uyuşturucu dağıtım ağına sahip olduğu ortaya çıktı.

Operasyon sırasında 25 araç, 10 ateşli silah, yaklaşık 13 milyon euro değerinde elektronik ekipman ve 3 milyon euro nakit paraya el konuldu. Suç örgütünün liderlerine ait toplam 48 milyon euro değerindeki mal varlıkları da donduruldu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar