Son dakika... AYM'den flaş Can Atalay kararı

Son dakika... AYM'den flaş Can Atalay kararı
AYM, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğunun tespiti için CHP'nin yaptığı başvuru ile Atalay'ın avukatlarının yaptığı yeni başvuruda, karar verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Davası hükümlüsü Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğunu tespiti için Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) başvurusunu ve Atalay'ın avukatlarının yeni başvurusunu değerlendirdi.

Yüksek Mahkeme, bugünkü Genel Kurul gündeminde, CHP'nin Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin yazısının okunarak Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğunu tespiti ve ortaya çıkan eylemli İçtüzük değişikliğinin iptali istemiyle yaptığı başvuru ile Atalay'ın avukatlarının yeni başvurusunu ele aldı.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, her iki başvuruda da karar verilmesine yer olmadığına hükmetti. Karar, oy çokluğuyla alındı ve gerekçesi daha sonra açıklanacak.

Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay milletvekili seçilen Can Atalay'ın milletvekilliği, TBMM Genel Kurulu'nda 30 Ocak'ta düşürülmüştü.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar