Murat Kurum: 31 Mart’ta kibir siyasetini bitireceğim

Murat Kurum: 31 Mart’ta kibir siyasetini bitireceğim
Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Silivri’de yaptığı konuşmada yerel seçim çalışmalarına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, Silivri AKP ve MHP İlçe Başkanlığı’nı ziyareti sonrası 19 Mayıs Meydanı’nda düzenlenen Eski Belediye Binası Temel Atma Töreni’nde konuştu.

“Tek hayalimiz sizlersiniz” diyerek konuşmasına başlayan Kurum, “Eserden, hizmetten bir an olsun ayrılmayacağız. Bu meydan reklam belediyeciliği değil, gerçek belediyecilik, hizmet belediyeciliği, eser belediyeciliği diyor. Bu meydan 31 Mart’ta kibir siyasetini bitireceğim diyor. Bugün burada tarihi belediye binamızın aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edilmesi için bir aradayız. Kıymetli Volkan başkanım bu binanın aslına uygun bir şekilde inşa edilmesi için çok emek harcadı. Silivri’nin şu 5 yılda İBB’nin buraya tek bir çivi çakmamasına rağmen vatandaşının neye ihtiyacı varsa onu gidermek için çalışan bir başkanı var. Volkan Başkanımla el ele verip Silivri’yi küllerinden yeniden doğdurduk. Bu tarihi binamız 1898 yılında inşa edilmişti ancak aradan geçen uzun yıllar nedeniyle kullanılmayan bu bina 1985 yılında yıkıldı. Bu tarihi binamız hem İstanbul Valiliği hem de Silivri Belediyesi’nin iş birliğiyle yeniden atağa kalkacak. Burası tamamlandığında Silivri Meydanı’nda belediyemizin tarihini yansıtacak çok önemli bir mekan olacak. Aynı zamanda altında belediye hizmetlerini verecek ve sosyal tesis olarak da çayın 1 TL, kahvenin 5 TL olduğu hizmetleri sunacak” ifadelerini kullandı.

aw156715-01-001.jpg

"METRO İSTEDİLER, OTOBÜS İSTEDİLER YAPMADILAR"

İstanbul’un son 5 yılın kayıtlara tahribat dönemi olarak geçtiğini söyleyen Kurum, “İstanbul bu yolcu adayın elinde her gün mağdur ediliyor. Bir de kalkmışlar pişkin pişkin İstanbul başardı diyorlar. İstanbul neyi başardı? İstanbul sizin bunca ihmalinize, bunca terk edilmişliğinize rağmen ayakta kalmayı başardı. İstanbul tutulmayan sözlere rağmen hükümetimizin destekleriyle ayakta kalmayı başardı. Bunların da başardığı; yanan otobüsler, ters yönde ilerleyen yürüyen merdivenler, bozulan metrolar ve metrobüsler var. Saatlerce süren trafik bir de koca 5 yılda 8 kilometre metro hattı var. Bir otobüs hattını koymaktan aciz bir belediye anlayışından bahsediyoruz. Silivri'de biz altyapı yaptık diyorlar. O zaman Silivri’yi her selde niye su basıyor? Madem sen altyapıyı ve dere ıslahını yaptın, biraz fazla yağmur yağsa Silivri’yi seller götürüyor. İstanbullular bu kibir abidesi CHP’li başkandan çok bir şey mi istedi? İstanbullular aslında en temel belediye hizmetlerinin yapılmasını istediler ama yapmadılar. Çevre temiz olsun, Silivri’nin altyapısı kanalizasyonu doğru işlesin dediler işletmediler. İstanbullular bu yolcu başkandan ulaşım sorunlarının bitirilmesi ve çözüm getirilmesini beklediler. Bunlar o ulaşım sorunlarını daha da büyüttüler. Metro istediler, otobüs istediler yapmadılar. Parklar, yeşil alanlar söz verdiler yapmadılar. Gençlere gençlik merkezi, kültür merkezi yapacağız dediler onu da yapmadılar. 31 mart geliyor milletin Silivri’nin hesap sorma günü geliyor. Bu millet sana kibirli dilinin hesabını sandıkta bir bir soracak. Bu 5 yılda yapmış olduğun israfın hesabını 31 Mart’ta sandıkta soracak. Silivri ona en büyük dersi sandıkta verecek. 31 mart akşamı eş genel başkan koltuğunu kaybederek tamamen özgürleşecek. Yarı zamanlı kibirli belediye başkanı da süresiz tatile gidecek” diye konuştu.

aw156715-07.jpg

aw156715-11-001.jpg"CHP ZİHNİYETİ DEĞİŞMEZ"

Mevcut İBB Başkanı’nın ev kadınlarını ayrıştıran ve küçümseyen tavrına değinen Kurum, İBB Başkanı İmamoğlu’nu eleştirerek, şunları söyledi: “Bu CHP’nin İstanbul’a yabancı adayına; ‘Analizlere göre kadınlar daha çok AK Parti’ye oy veriyor?’ diye sordular. ‘Daha çok ev hanımları oy veriyor. Kadınlar statüsünde demeyelim’ dedi. Rezilliği görüyor musunuz? Ev hanımlarımızı yok sayıyor, ayrımcılık yapıyor. Kadınlarımıza yönelik bu ayrıştırıcı dil, bu nezaketsizlik böylesine önemli bir makama, İstanbul’un belediye başkanına hiç yakışıyor mu? Ben kadınlarımıza, annelerimize yönelik bu ayrıştırıcı dili reddediyorum. Bunu kabul etmemiz, bu hakarete sessiz kalmamız mümkün değil. Ne yazık ki, bunların zihniyeti, bunların karakteri bu. Her şey değişir ama bu CHP zihniyeti değişmez. Geçmişte kadınlarımızı kıyafetleri yüzünden ayrıştıranlar bugün de kadınlarımızı siyasi tercihleri yüzünden ayrıştırıyorlar”aw156715-02-001.jpg

aw156715-02-002.jpg

"SİLİVRİ’YE TAM 8 HALK PLAJI KAZANDIRACAĞIZ"

Silivri’deki altyapı sorunlarının hızla çözüleceğinin sözünü veren Kurum, “İstanbul’umuzun göz bebeği olan Silivri’mize 42 kilometrelik sahil düzenlemesi yapacağız. Silivri’ye tam 8 halk plajı kazandıracağız. Eşsiz doğaya sahip Silivri’mizde tarım ve orman alanlarımızı koruyacak, tematik köylerle ilçemizin turizmini canlandıracağız. İBB tarafından bekletilen köylerimizin imar planlarını ilk meclis toplantısında onaylayacağız. Silivri’miz artık su baskınlarıyla gündeme gelmeyecek, dereleri ıslah edeceğiz. Kendi ağzından söylüyor, ‘İSKİ rezalet’ diyerek itiraf ediyor. Bir damla su da sen getir. Bizim yaptıklarımızı anca bozuyor” açıklamasını yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar