Mühürsüz oylar dediğiniz zaman yaramı acıtıyorsunuz dedi: Atilla Kart kritik seçiminde neler yaşandığını ilk kez anlattı

Mühürsüz oylar dediğiniz zaman yaramı acıtıyorsunuz dedi: Atilla Kart kritik seçiminde neler yaşandığını ilk kez anlattı
Gazeteci Nevşin Mengü’nün Youtube kanalına konuk olan CHP eski milletvekili Atilla Kart, 2017’nin en kritik seçiminde geçerli sayılan mühürsüz oylarla ilgili yaşanan gelişmeleri ilk kez tüm çıplaklığıyla anlattı.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Gazeteci Nevşin Mengü'nün Youtube kanalına konuk olan CHP eski milletvekili Atilla Kart, 2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumunda geçerli sayılan mühürsüz oylarla ilgili yaşanan gelişmeler hakkında konuştu.

"Mühürsüz oylar dediğiniz zaman yaramı acıtıyorsunuz” diyen Kart, Danıştay'dan sonuç alamayacağımı bildiğini söyledi.

"PARTİ ADINA GİTMESİN KENDİ ADINA GİTSİN"

Bir an evvel AİHM'e gitmek istediğini belirten Kart, “45 günde davayı bitirdim. Adalet Yürüyüşü'nün 3. günü 45 sayfa dava dilekçesini hazırladım klasörü götürdüm. Kızılcahamam'da karavanda sayın genel başkana sundum. İhtar davasını açtım, bana izin vermenizi istiyorum. Strasbourg'da davayı doğrudan açacağım, postayla değil, zaman önemli çünkü. İnceledi, emeğine sağlık dedi. Uçak biletim alındı. Görüşmeden bir gün sonra önce Haluk Koç sonra Tekin Bingöl aradı. "Atilla Bey Genel başkan diyor ki, parti adına gitmesin kendi adına gitsin" ifadelerini kullandı.

“Ben Atilla Kart olarak dava açmayı bilmiyor muyum” diyen Atilla Kart, bir saat sonra Bülent Tezcan'ın aradığını ve "Atilla Bey nereden çıktı bu" dediğini söyledi. Travmalar geçirdiğini dile getiren Kart, Kılıçdaroğlu'nun aramalarına rağmen geri dönmediğini belirtti.

"CHP ADINA DAVA AÇIYORSUN, ATİLLA KART OLARAK GELİYORSUN"

AİHM bünyesinde en üst düzeyde randevu aldığını kaydeden Kart, şunları söyledi: "Her sayfanın sonunda yetkili diyor ki, mükemmel bu dava böyle açılır. 10. sayfaya geliyoruz. Davayı açan Atilla Kart. Adam dedi ki, "Sen ne diyorsun. Türkiye'de CHP adına dava açıyorsun, buraya Atilla Kart olarak geliyorsun. Ben de yurttaşım diyorum ama kendim de inanmıyorum."

Genel başkanının edilgen bir bürokrat olduğunu dile getiren Kart, "Saat 16.10'da YSK işlemi tesis ediyor, 20 dakika sonra Bülent Tezcan imzasıyla teşkilatlara YSK'nın işlemi bilgi veriliyor. İtiraz etmeyeceksiniz deniyor" diye konuştu.

Atilla Kart, "İnsanlar itirazlarını şikayetlerini ilçelerden ulaştırıyorlar genel merkezde yetkili bulamıyorlar." dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar