"Rus lidere güveniyor musunuz?" sorusuna ne yanıt verdi Erdoğan Putin'i ABD'lilere yedirmedi

"Rus lidere güveniyor musunuz?" sorusuna ne yanıt verdi  Erdoğan Putin'i ABD'lilere yedirmedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ABD'de verdiği röportajda Rusya lideri Putin'e güvenip güvenmediği dair soruya "Benim Putin'e güvenmemem için hiçbir sebep yok. Batı ne kadar güvenilirse Rusya da en az o kadar güvenilirdir" şeklinde yanıt verdi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta, Amerikan PBS kanalının konuğu olarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kendisine yöneltilen "Putin'in tahıl sözünü tutacağına dair güveniyor musunuz?" sorusuna Erdoğan "Benim Putin'e güvenmemem için hiçbir sebep yok. Batı ne kadar güvenilirse Rusya da en az o kadar güvenilirdir. 50 senedir bizi kapısında bekleten AB'dir. Şu anda Batı'ya ne kadar güveniyorsam Rusya'ya da o kadar güveniyorum” şeklinde yanıt verdi.

0x0-baskan-erdogandan-pbs-kanalinin-sunucusu-amma-nawazin-provokatif-sorusuna-sert-tepki-sizi-neden-bu-kadar-ilgil-1695093029363.jpeg

“PUTİN’DEN RİCA ETTİK”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Karadeniz Tahıl Girişimi'ni neden tekrar canlandırmadığına ilişkin soruya ise Erdoğan şöyle cevap verdi: "Biz (Putin'in) kendilerinden rica ettik ve onlar 1 milyon ton daha göndereceklerini söylediler."

Erdoğan, Putin'in tahıl ihracatının hemen başlayacağını söylediğini söyleyerek, gelişmeleri takip ettiklerini aktardı.

0x0-baskan-erdogandan-pbs-kanalinin-sunucusu-amma-nawazin-provokatif-sorusuna-sert-tepki-sizi-neden-bu-kadar-ilgil-1695092985696.jpg

“RUSYA İLE ORTAK ADIMLAR ATIYORUZ”

Putin'in tahıl anlaşmasını Ukrayna savaşında avantaj olarak kullandığı ve liderliğine güvenilmeyeceği yönündeki bir soruya da Erdoğan, "Katılmıyorum. Doğal gazımın yarısı Rusya'dan geliyor, bu da demek oluyor ki dayanışma içindeyiz. Ortak adımlar atıyoruz ve savunma sanayisi alanında da işbirliği yapıyoruz. Bunları Rusya ile yapabiliriz" diyerek cevap verdi.

0x0-haddini-bildirdi-pbs-kanalinin-sunucusu-amna-nawazin-provokatif-sorusu-ve-kustah-hareketine-baskan-erdogandan-1695089536128.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar