Müftülüğe arkadaş torpili

Müftülüğe arkadaş torpili
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlıklar ve kurumlar için yeni atamalar yapamaya başladı. Müftülük atamasında dikkatlerden kaçmayan ise, Ankara Müftülüğü'ne atanan isim oldu.

Cumhurbaşkanlığı kararı sonucu  bürokrasideki değişimlerin devam etmesi üzerine, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Diyanet, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü için yaptığı atamalar yayımlandı.

Atamalar arasında Ankara Müftülüğü'ne, askerlik ve İstanbul İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşı olan Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan atandı. Okul arkadaşı Yusuf Doğan’ın atanması, arkadaş torpili yapıldığı yönündeki düşüncelerle gündemdeki yerini aldı. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Başkent’in müftülüğüne getirilen Doğan’ın Erdoağan’ın askerlik arkadaşı olması dikkat çekti. Doğan, Rize Müftüsü iken müftülüğün sayfasında “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın aralarında İl Müftümüz Yusuf Doğan’ın da bulunduğu silah arkadaşları” başlığıyla Erdoğan ile olan askerlik fotoğrafı yayımlanmıştı. Fotoğrafta Erdoğan’ın da arkadaşları ile birlikte elinde tüfekle poz verdiği görülüyordu. Sayfayı takip edenlerden bir kişinin “Yalakalık yapmayın” şeklinde yorumda bulunduğu fotoğrafın Doğan’ın talimatı ile kaldırılması basına yansımıştı.

erdogan.PNG

Kocaeli Müftüsü olduğu dönemde AKP’den milletvekili adaylığı için istifa eden daha sonra da Ankara Müftülüğü’ne atanan Mehmet Sönmezoğlu ise Manisa Müftülüğü görevine getirildi. İstanbul’da Ensar Vakfı ile yakın ilişkisi dikkat çeken Esenyurt Müftüsü Abdülcelil Çakar da Bartın Müftülüğü’ne atandı. Kocaeli Müftülüğüne Sinan Cihan, Van Müftülüğü’ne ise Ömer Keskin getirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar