New York borsası güne yükselişle başladı

New York borsası güne yükselişle başladı
New York borsası, haftanın son işlem gününe artışla başladı.

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,08 artarak 38.114,70 puana yükseldi. S&P 500 endeksi yüzde 0,72 artışla 5.084,65 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 1,34 kazançla 15.821,33 puana çıktı.

ABD'de açıklanan kişisel tüketim harcamaları verileri sonrasında, pay piyasalarında haftanın son işlem gününde pozitif bir seyir izlendi. Mart ayında kişisel gelirler yüzde 0,5, kişisel tüketim harcamaları ise yüzde 0,8 artarak beklentileri karşıladı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyon göstergesi olarak kullandığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi de mart ayında aylık bazda yüzde 0,3 ve yıllık bazda yüzde 2,8 yükseldi.

Bu verilerin ardından Fed'in eylül ayında faiz indirimine gidebileceği spekülasyonları güçlenirken, ABD'nin 10 yıl vadeli hazine tahvili faizi yaklaşık 5 baz puan düşüşle yüzde 4,65'e geriledi.

Kurumsal tarafta, Microsoft'un yayımladığı bilançosunda ocak-mart döneminde gelir ve karının arttığı açıklandı ve hisseleri yüzde 2 değer kazandı. İlk çeyrekte gelir ve karını artıran Alphabet'in hisseleri de yüzde 10 yükseldi ve şirketin piyasa değeri 2 trilyon doların üzerine çıktı.

Ancak, Intel'in geliri ilk çeyrekte artarken, şirket 437 milyon dolarlık net zarar açıkladı ve hisse fiyatı yaklaşık yüzde 12 oranında düştü.

Bugün bilançosunu açıklayan Exxon Mobil'in hisseleri yüzde 3'ün üzerinde değer kaybederken, Chevron'un hisseleri de yüzde 1'e yakın geriledi, çünkü kar beklentilerin altında kalmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar