Müftü uçtu: Bu parayı ödeyenler cennete gidecek!

Müftü uçtu: Bu parayı ödeyenler cennete gidecek!
Diyanet'ten gelen 'Fiyatları Allah belirliyor' fetvasının tartışmaları bitmeden bu kez Yalvaç Müftüsü Ömer Can'dan ilçedeki Kuran kursunun borcunu ödeyenlere 'cennet garantisi' geldi.

MÜFTÜ UÇTU! BU PARAYI ÖDEYEN CENNETE GİDECEK!

Türkiye son günlerde Diyanet''in yayımladığı fiyat fetvasını tartışırken, skandal bir açıklama bu kez Yalvaç Müftüsü Ömer Can''dan geldi.

Yalvaç ilçesinde bulunun Kuran kurslarının 70 bin liralık elektrik borcu birikti. Diyanet tarafından 10 bin lirası karşılanan borcun kalanı için İlçe Müftüsü Ömer Can, bayram namazında vatandaşlara başvurdu.

Halk Tv’nin haberine göre, borç için cemaate seslenen Can, kursun elektrik parasını ödeyenlere ‘cennet vadetti’. Konuşmaların tepki çekmesi üzerine açıklama yapan Can şunları söyledi, “Kimseye cenetten yer vadetmek gibi bir dengesizliğe düşmedim, düşmem. Sadece cemaate böyle hayırların vesile olacağı durumları anlattım. Bundan sonra da anlamaya devam edeceğim. Kimin ne hesabı var bilemem. Alnım ak başım dik. Bu yalanı ortaya atanları bu yalana alet olanları Allah’a havale ediyorum.”

MUHTAR DA ORADAYDI

“Bu sözleri hepimiz duyduk” diyen Günay, AKP Isparta Milletvekili Recep Özel’in ilçeyi ziyaretinde olanları anlattı.

Günay, Özel’e anlattıkları için şunları dedi, “Bu konuyu ben dillendirdim. Müftü Bey’in uyarılmasını istedik. Konuşmanın yanlış olduğunu, farklı yerlere gidebileceğini, inanan insanların olabileceğini söyledim. Uyarı yapılmasını istedik” dedi.

Yalvaç Müftülüğü''nden konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar