Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
E. Onur Çanakçı

E. Onur Çanakçı

Derin Ekonomi

Mucizenin kendisi…

Selamlar sevgiler kıymetli dostlar.. Geçen gün Maliye Bakanı Nureddin Nebati''nin yapmış olduğu açıklamaları izlerken düşündüm..

110 Milyar dolar dış ticaret açığı, 70 milyar dolar cari açık, eksi 60 milyar dolar bir Merkez Bankası kasası % 250 -300 enflasyon ile hala "biz bir mucize yarattık" diyor..

Yahu sayın Bakan mucize nedir biliyor musun?..

Mucize insanları 6 , 7 bin lira maaş ile 11-12 bin liralık evde oturmaya mahkum etmen ve bu insanların hayatta kalmaları mucizedir..

Çok mu zor biz başarısız bir yönetimiz demek.. Çok mu zor bunu millete itiraf edebilmek.. Sırf bunu söylememe adına her hafta yeni bir komik söylem ile gündeme gelmek size yakışıyor mu..

İktidar partisinin bu yaptığı enkaz yıllarca kalkmayacak.. Bırakın iktidarın el değiştirmesini, kendileri bile kolay kolay düzeltemezler..

Bir iktisat kuramı içerinde yapılmaması gereken ne varsa yaptılar çünkü..

Ben tv programlarında negatif reel faiz % 55 derken utanıyorum.. Kendimi komik duruma düşürdüğümü hissediyorum.. Sadece ben değil aklı başında her ekonomi uzmanı bu verilerle açıklama, hesap yaptıkça komik duruma düşüyor..

Bu ülkenin tarıma ihtiyacı var..

Bu ülkenin yabancı sermayeye ihtiyacı var..

Bu ülkenin ayakları yere basan bir ekonomi reformu ve tam bağımsız yargıya ihtiyacı var..

Bugün bizi kıskanıyor dediğimiz bir çok ülke refah içinde hayatlarına devam ederken, bizim asgari ücretlimiz, emeklimiz on lira ucuz diye sabah 6''da kıyma kuyruğuna giriyor.. Bu mudur mucize sayın Bakan?..

 

Seçimlere doğru tam gazla koştuğumuz bu günlerde seçim ekonomisinin önümüzdeki günlerde yaratacağı hiperenflasyonu hep beraber yaşayacağız.. Ama ne önemi var memur yanmış, emekli bitmiş, öğrenci sürünmüş.. Önemli olan iktidarı elde tutmak onlar için.. Bir dönem daha 3-5 yerden maaş alarak insanların haklarını yemeye devam etmek.. Böyle bir anlayışın yönettiği ülkede yandaş oligarklar dışında kimsenin bir yaşam hakkı yoktur..

***

En çok sorulan soru; "dolar seçime kadar tutulabilecek mi?"

Kıymetli dostlar, iktidar dolar yerinde saysın diye her ay 8-10 milyar dolar civarında dolara müdahale ediyor..

Artık para bitti, artık istenecek yer tükendi, el el baş baş kalmak üzereyiz ki seçim kararı alındı.. Çünkü artık dayanacak güçleri kalmadı..

Ayrıca dolar ve TÜİK verileri benim için ekonomik bir kıstas değil, ama illa ki cevap vermek gerekirse doların iki ay daha tutulması Türkiye''ye bir şey katmayacak veya bir şey götürmeyecek asıl tufan seçimden sonra bizleri bekliyor..

Mevcut iktidarın kazanması halince piyasadaki güvensiz ortam yerini hem güvensiz hem ümitsiz olarak güncelleyecek.. Yabancı sermaye kalmadığı gibi olan da kaçacak..

Çünkü yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır dan yola çıktığımda görüyorum ki, mevcut iktidar ile bir dönem daha ülke yönetmek bu millete ekonomik ve sosyal anlamda kabus yaşatacak..

O zaman milletin yaşaması, gerçekten mucizelere bağlı olacak..

Şu anda bile asgari ücretlilere verilen 8.500 liralık maaş var ya , hani şubat ayında alınacak olan .. Şimdiden açlık sınırının altında kaldı.. Ki emekliler 5.500 lira ile bu yaşam mücadeleye devam etmeye çalışıyor..

Bu arada Tv de AKP Ordu Milletvekili dedi ya " Tayyip ağabeyin ayakkabısını yalamamız" lazım diye, böyle bir insanın bırakın milletin vekili olmasını, aynaya bakması da mucizenin ta kendisidir..

Lütfen bu milleti algı ile yönetmekten vazgeçin.. Çünkü gerçek bir yaşam mücadelesi içinde boğulan ve boğuşan bu millet için gerçekten bir şeyler yapacak iktidarın gelmesi elzemden de öyledir..

TÜİK verileri ve dolar tabela fiyatı aynen politika faizi gibi göstermeliktir.. Ekonomiyi sakın bu değerlere bakıp değerlendirmeyin..

Yoksa gerçekten ekonomik anlamda hayatta kalmanız mucizenin kendisi olacak..

Hepinize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum..

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları