MSB'den askerlerin akıllı telefon kullanımına yönelik çalışma

MSB'den askerlerin akıllı telefon kullanımına yönelik çalışma
Milli Savunma Bakanlığı, görevli personelin akıllı telefon kullanımı ile ilgili yeni bir düzenleme yapılacağını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, bugün gerçekleştirilen basın bilgilendirme toplantısında, görevli personelin akıllı cep telefonu kullanımına dair çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bakanlık kaynakları, özellikle operasyon bölgelerinde alınacak ciddi tedbirlerin planlandığını açıkladı.

Toplantıda, terörle mücadele ve güncel konular da gündeme geldi. Bakanlık, son bir haftada Irak ve Suriye'nin kuzeyinde dahil olmak üzere 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bu açıklama ile birlikte 2023 yılı dahil olmak üzere toplamda 2.237 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Ayrıca, Birleşik Krallık tarafından Ukrayna'ya gönderilen mayın avlama gemilerinin boğaz geçişine izin verilmesi ve bunun Montrö Sözleşmesi'ne aykırı olduğu iddiaları da gündeme geldi. Ancak bakanlık kaynakları, iddiaları kesin bir dille reddederek, savaşan tarafların bayraklarını taşıyan gemilere boğaz geçişine izin verilmediğini belirtti.

Gündemdeki bir diğer konu olan yeni bedelli askerlik ücreti ise henüz resmi olarak açıklanmadı. Memur maaşlarına yapılan zamla birlikte belirlenen yeni bedelli askerlik ücretinin Mali ve Sosyal Haklar Genelgesi'nin yayımlanmasının ardından duyurulacağı belirtildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar