Ankara MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında patlama MSB: 5 işçi şehit oldu

Ankara MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında patlama  MSB: 5 işçi şehit oldu
Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki Makine ve Kimya Endüstrisi'ne (MKE) ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama meydana gelen patlamada 5 işçin hayatını kaybetmişti. Göçük altında kalan işçilere ulaşılırken yaralının olmadığı da tespit edildi.

İHA'da yer alan habere göre, alınan ilk bilgiye göre, fabrikada sabah saatlerinde çıkan yangının ardından patlama meydana geldi. MSB patlamada 5 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Enkaz altında kalan işçilere ulaşılırken yaralıların olmadığı da öğrenildi.

Ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edilen yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi. Çalışanların yakınları fabrika önünde toplandı. Patlamanın nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.

MSB ACI HABERİ DUYURDU

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "10 Haziran 2023 günü saat 08.50 sıralarında Elmadağ ilçemizde faaliyet gösteren MKE Barutsan fabrikası içerisinde meydana gelen patlama ve 5 işçinin ölmesine ilişkin olayla ilgili olarak Elmadağ CBS tarafından derhal iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup bizzat olay yerinde inceleme ve tespitlere başlamışlardır. Olayın adli boyutu tüm yönleriyle araştırılmakla, soruşturma titizlikle sürdürülmektedir" denildi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: TEYAKKUZA GEÇİLDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Roket ve Patlayıcı Fabrikası’ndaki elim patlamada şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Olayın gerçekleştiği ilk anından itibaren tüm kurumlarımız teyakkuza geçmiştir. İlk belirlemelere göre patlama kimyasal tepkimeden kaynaklanmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar derhal başlatılmıştır" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MESAJ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Elmadağ ilçesinde faaliyet gösteren MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’ndaki patlama ile ilgili Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’i telefonla arayarak bilgi aldı. Görüşmede Cumhurbaşkanımız, patlamada şehit olan 5 işçinin yakınlarına başsağlığı diledi. Erdoğan, meydana gelen olaya ilişkin ilgili kurumlara tahkikat başlatılması talimatını da verdi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN BAŞ SAĞLIĞI MESAJI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Ankara Elmadağ’da MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda meydana gelen patlamada maalesef 5 işçimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Makamları âli olsun" dedi.

ADALET BAKANI TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında meydana gelen Patlamada şehit olan işçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Olayın aydınlatılması ile ilgili gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" dedi.

ANKARA VALİSİ: PATLAMANIN NEDENİ İLK İZLENİME GÖRE KİMYASAL TEPKİME

Ankara Valisi Vasip Şahin, "Saat 08:45 sıralarında MKE'ye bağlı Elmadağ fabrikamızda dinamik lokumu hazırlama bölümünde kimyasal tepkimeden bağlı olduğu ilk izlenime göre değerlendirilen bir patlama meydana geldi. Orada çalışan 5 işçimiz vefat etmiştir. Allah'tan rahmet diliyorum. Şu anda savcılarımız konuyu inceliyorlar. Gerek otopsi gerekse diğer teknik çalışmalar yürütülüyor. Detaylı açıklamayı daha teknik ve net bilgiler geldikten sonra paylaşacağız. Çalışanların tamamına ulaşıldı. 5 işçimiz göçük altındaydı" ifadelerini kullandı.

aw910707-01.jpg

aw910707-02.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar