MKE Ankaragücü Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turuna yükseldi

MKE Ankaragücü Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turuna yükseldi
Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor'u 3-1'lik bir skorla mağlup ederek son 16 turuna yükseldi.

9. dakikada Efkan'ın kaybettiği topla ile buluşan Varesanovic, seri çalımlarla ceza sahasına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Varesanovic'in şutunda kaleci Bahadır sağına uzanarak topu zor bir şekilde tokatladı.

İlk yarı golsüz bir şekilde sona erdi.

54. dakikada Cephas sol kanattan getirdiği bir topu ceza sahasının sol çaprazındaki Efkan'a yolladı. Efkan'ın şutunda ise top yan ağlarda kaldı.

57. dakikada ise MKE Ankaragücü öne geçti. Pedrinho'nun sağ kanattan ceza sahasına yaptığı bir ortada Mert Çetin'in şutunda top altı pasın sağındaki Ali Kaan Güneren'in önünde kaldı. Müsait durumdaki Ali Kaan'ın düzgün bir şutla topu ağlara gönderdi: 1-0.

79. dakikada Morutan'ın pasına doğru hareketlenen Cephas, hızıyla topu rakibinden önce bir şekilde alarak ceza sahasına girdi. Cephas'ın sağ çaprazdan çektiği bir şutu kaleci Tarık Çetin soluna uzanarak kontrol etti.

83. dakikada Çaykur Rizespor beraberliğe ulaştı. Mithat Pala'nın neredeyse 35 metreden çektiği şutta top, kaleci Bahadır'ın da hatasıyla çizgiyi geçti: 1-1.

90+5. dakikada MKE Ankaragücü bir penaltı kazandı. Mithat Pala'nın müdahalesiyle Morutan'ın yerde kalmasıyla hakem Sarper Barış Saka ise penaltı noktasını gösterdi.

90+7. dakikada penaltıyı kullanan Tolga Ciğerci, topu ağlara göndererek MKE Ankaragücü'nü bir kez daha öne geçirdi: 2-1.

90+11. dakikada MKE Ankaragücü bir defa daha penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan Morutan, topu filelere yolladı: 3-1.

Sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılan MKE Ankaragücü, son 16 turuna yükseldi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar